Чихання – це природний процес, що відбувається, коли слизова оболонка носа подразнена. Він допомагає позбутися небажаних речовин, таких як пил та алергени, які можуть шкодити нам. Захищаючи наш організм. Насправді спроби придушити чхання можуть бути небезпечними і навіть призвести до серйозних проблем, таких як аневризм мозку, розрив горла або колапс легень, хоча це трапляється рідко.

Коли ми чхаємо, тиск у наших дихальних шляхах значно збільшується навіть більше, ніж при сильних фізичних навантаженнях. Цей процес відбувається дуже швидко, зі швидкістю до 150 км/год. Спроби закрити рот чи ніс під час чхання можуть викликати великий тиск усередині нашого організму та нашкодити очам, вухам чи судинам.

Щоб запобігти чханню, можна активувати трійчастий нерв, який відповідає за цей рефлекс, затиснувши носові пазухи пальцями або роблячи деякі рухи з вухами чи язиком. Однак важливо розуміти, що придушувати чхання вже в процесі не слід, оскільки це може спричинити серйозні проблеми.

Лікарі рекомендують лікувати алергії та усувати подразники, щоб зменшити чхання. Якщо все ж таки необхідно чхнути, то це слід робити в серветку, щоб не поширювати бактерії та віруси.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще