Присутність мишей у домі завжди створює серйозні проблеми для власників. Ще б пак, ці гризуни можуть знищувати продукти, пошкоджувати стіни та меблі, а також бути переносниками небезпечних вірусів і бактерій.

Якщо ви помітили перші ознаки присутності гризунів, важливо діяти негайно та вживати заходів щодо їх видалення. Існує багато хімічних засобів, які можуть бути дієвими у боротьбі зі шкідниками, але вони можуть бути небезпечні для людей та домашніх тварин. Тому рекомендується спробувати народні методи, які можуть бути ефективними. Існує простий та доступний спосіб, за допомогою якого ви зможете вигнати миші з вашого житла.

Для приготування цього ефективного розчину ви потребуватимете двох настойок м'яти перцевої, які можна придбати в аптеці – одну на основі олії та іншу на спиртовій основі.

Змішайте масляний та спиртовий розчини м'яти перцевої у пластиковій пляшці і добре її струсіть. Отриманий засіб потрібно набрати у великий одноразовий шприц без голки. Розробіть цим засобом усі отвори та щілини, через які гризуни можуть потрапити до приміщення, а також усі місця, де миші можуть сховатися.

Насичений аромат цього простого засобу відлякує мишей, і вони віддаляться від вашого житла. Аромат м'яти залишатиметься у приміщенні кілька днів. За потреби цю процедуру можна повторити.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Показати ще

Не забудьте зробити це у листопаді: чим потрібно полити смородину, щоб захистити її від хвороб та шкідників

Як позбутися мишей на ділянці за допомогою простої мазі, яка продається в кожній аптеці

Оце шкідник: птах кинув рибу на трансформаторну будку. Тепер 2 тисячі людей сидять без світла

Вона ворушилася: українцеві продали булочку з живою мишею всередині