Бездоганно чисті вікна без розлучень – мрія кожної господині. Але, для того, щоб досягти такого ефекту, потрібно правильно підібрати миючі засоби та аксесуари для миття.

Відмивати скло можна звичайним завареним чаєм, уникаючи використання спеціалізованих магазинних засобів, які часто залишають на поверхні тонкий липкий шар.

Для приготування чайного засобу вам знадобиться міцна заварка. Щоб її приготувати, використовуйте 4 пакетики чаю на одну склянку води.

Поки чай заварюється та остигає, слід підготувати вікна, очистивши їх від пилу за допомогою м'якої ганчірки, змоченої у чистій воді. Потім просто протріть скло заваркою, оберігаючи пластикові рами. Цей простий чайний розчин ефективно очистить ваші вікна і забезпечує їх блискучим виглядом на тривалий час.

До речі, найкраще мити вікна у безвітряну, нежарку, навіть хмарну погоду, або вранці, коли сонце не пече. Миючий розчин тоді миттєво не висихатиме і на свіжовитих вікнах не осідатимуть частинки пилу, які вітер піднімає в повітря.

Вважається, що спочатку потрібно мити внутрішній бік скла, а потім переходити до зовнішньої сторони.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Якщо під час миття вікон потрапила заварка на пластик або якщо потрібно видалити жовтизну з пластикових рам, можна використовувати розчин, приготований на основі таблетки для посудомийної машини. Для цього розчиніть миючу таблетку в 800 мл теплої води, нанесіть отриманий розчин на віконні рами за допомогою пульверизатора, залиште на 20-30 хвилин, потім змийте ретельно чистою водою і обов'язково витріть сухо.

Читайте також:

До цього могли здогадатися тільки в СРСР: навіщо у радянських квартирах робили вікно між ванною та кухнею

Пластикові вікна у вашому будинку більше не запітніють: 7 хитрощів, про які ви не знали

Навіть не всі досвідчені господарки про це знають: чому на осінь вікна обов'язково потрібно протерти оцтом

Жодна погань і зараза не підійде до вашої оселі: залиште це під вхідними дверима