З наближенням зими президент заявив, що російські терористи можуть спробувати завдати більше шкоди. На ніч із 3 листопада повідомляється, що російські окупанти атакували Україну з використанням безлічі безпілотних літальних апаратів "Шахед", які були запущені як камікадзе. Президент України, Володимир Зеленський, обіцяє сильну відповідь на цю атаку та посилення сил протиповітряної оборони та мобільних вогневих груп.

"Цієї ночі було близько сорока "Шахедів". Більше половини збито. Наша авіація, зенітники, мобільні вогневі групи – дякую вам, воїни, за кожне збиття! Захисники неба працювали результативно на території десяти областей – Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Одеської" , Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Львівській.Дякую всім за уважність!На жаль, були і влучення.Попередньо – без жертв.Наслідки ліквідуються.Харків... Львівська область, Івано-Франківська.Підсилюємо ППО.Підсилюємо мобільні вогневі групи. Усвідомлюємо, що з наближенням зими російські терористи намагатимуться завдавати більше шкоди. Відповідатимемо ворогові. Потужно!", – зазначив Володимир Зеленський.

Голова Офісу президента, Андрій Єрмак, також наголосив, "Битва за небо – це те, що чекає на нас. і ця битва буде за нашу інфраструктуру, проти країни-терориста. Водночас триває битва за море і за справедливість. Чорноморського флоту у Криму не буде. Крим – це Україна".

У ніч на 3 листопада 2023 року російські окупанти атакували Україну, використовуючи 40 безпілотних літальних апаратів "Шахед-136/131" та керовану авіаційну ракету Х-59. Дрони були запущені з Російської області Курська та з окупованої Херсонщини. В результаті зусиль Повітряних Сил було знищено 24 безпілотні літальні апарати та одна керована авіаційна ракета. Безліч дронів було направлено до Львівської області, де було помічено 16 "Шахедів". На наслідок атаки було потрапляння в об'єкт критичної інфраструктури у Львівській області, а також технічною територією інфраструктурного об'єкта в Одеській області. На Івано-Франківщині атакували військовий об'єкт.

Читайте далі:

Популярні новини зараз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще