Наявність мікрохвильової печі в квартирі дуже зручна для розігріву їжі, але багато людей не знають, який посуд не можна використовувати в мікрохвильовій печі. Не дотримання цих правил може призвести не тільки до зіпсованої їжі, а й до поломки техніки.

Чому не можна використовувати фольгу в мікрохвильовій печі? Виробники мікрохвильових печей забороняють розігрівати їжу в алюмінієвій фользі. Це тому, що фольга – це металевий матеріал, і ми знаємо, що метал не можна нагрівати у мікрохвильовій печі. Якщо ви все ж таки вирішите використовувати фольгу, то краще вибрати фольгований папір. Вона виглядає майже як звичайна фольга, але безпечніша, так як у неї є отвори для виходу пари і вона більш стійка до високих температур.

Чому не можна використовувати металевий посуд у мікрохвильовій печі? Як ми вже говорили, використання металевих або жерстяних контейнерів у мікрохвильовій печі заборонено. Метал може створити заряд, схожий на блискавку під час грози. Він також відображає мікрохвильові хвилі, що може спричинити статичний розряд і навіть вибух. Ніколи не намагайтеся розігрівати ложку чи інші металеві предмети у мікрохвильовій печі.

Чому не можна використовувати посуд із золотими елементами у мікрохвильовій печі? Тарілки із золотими облямівками або візерунками також не рекомендується ставити в мікрохвильову піч. Це з тим, що у складі золотих прикрас можуть бути дрібні частинки металу, які можуть нагріватися і викликати іскри під час роботи мікрохвильової печі. У кращому випадку, ваш посуд просто нагріється дуже сильно, а в гіршому випадку може статися спалах. Але варто відзначити, що деякі дорожчі мікрохвильові печі можуть бути менш чутливі до золотого декору, в той час як більш дешеві моделі можуть реагувати на нього.

Який пластик слід уникати в мікрохвильовій печі? Пластикові контейнери дуже популярні для підігріву їжі, але не всі пластикові вироби безпечні в мікрохвильовій печі. Нагрівання деяких видів пластику може виділяти небезпечні хімічні речовини, які можуть перейти у вашу їжу, а потім в організм. Використовуйте тільки пластикові контейнери, на яких вказано PP і цифра 5, або символ мікрохвильової печі (горизонтальні хвилі та/або напис "microwave oven safe"). Ці маркування говорять про те, що контейнер виготовлений із поліпропілену та безпечний для використання в мікрохвильовій печі.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Показати ще