Грошове дерево, або товстун, користується популярністю серед кімнатних рослин. Його привабливість полягає у невисоких вимогах до догляду, швидкому зростанні та забобонних віруваннях у залучення фінансової удачі. Однак є кілька важливих аспектів, які варто знати.

Психологічно деякі люди можуть розчаруватися, очікуючи миттєвого фінансового процвітання після придбання товстуни. Це може викликати депресію, оскільки реальність не завжди відповідає забобонним очікуванням.

Важливо також відзначити, що товстунка містить природну отруту, миш'як, у своєму листі. Тому при догляді за рослиною потрібна обережність. Воно має бути недоступним для дітей та домашніх тварин, щоб уникнути можливого отруєння.

Симптоми отруєння товстункою включають блювання, пронос, біль у животі, втрату апетиту, спрагу, і навіть порушення у свідомості та координації рухів. Якщо у вас або вашого вихованця виникли подібні симптоми, необхідно терміново звернутися до лікаря.

Якщо ви вирішите все ж таки вирощувати товстянку, дотримуйтесь деяких правил:

  • Влітку, рослина добре почувається на балконі, але уникайте прямих сонячних променів.
  • Навесні та влітку можна підгодовувати рослину добривом для росту, але не робіть це восени та взимку, щоб уникнути його зайвого розтягування та ослаблення.
  • Товстянці не потрібний великий горщик через її невелике коріння, але він повинен бути досить важким, щоб запобігти її падінню.
  • Ви можете формувати крону рослини за своїм смаком, найчастіше відщипуючи відросли верхнє листя, щоб стимулювати зростання бічних пагонів.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще