Щорічно православні християни відзначають Собор Архангела Михайла та інших безтілесних Небесних Сил, свято, також відоме у народі як Михайлів день.

У Православній Церкві це свято раніше відзначалося 21 листопада. Однак у зв'язку з переходом Православної Церкви України (ПЦУ) на новий календар цього року дата Собору Архангела Михаїла змістилася на листопад 8 числа.

Про це пише «apostrophe»

Це свято присвячене Архангелу Михайлу та іншим небесним силам. Ікони, що зображають цей день, часто зображають Архангелів відповідно до їхньої ієрархії та ролі. Архангел Михайло зазвичай зображується тим, хто зневажає занепалого Люцифера і тримає в лівій руці зелену фінікову гілку, а в правій — спис або палаючий меч з начертаним на ньому червоним хрестом. Вважається, що саме цим мечем Михайло переміг диявола під час свого заколоту на Небесах.

Хоча у православній традиції із цим днем ​​не пов'язано жодних особливих звичаїв, деякі культури та сім'ї можуть святкувати його спеціальними зборами, традиційними стравами та молитвами Архангелу Михайлу.

Віруючі часто відвідують церковні служби, присвячені Михайлову святу, з цієї нагоди прийнято запрошувати гостей у свої будинки та пропонувати їм різноманітні частування, у тому числі пироги. Свято служить часом роздумів та святкування небесних сил, а також можливістю для громадських та сімейних зустрічей.

Популярні новини зараз

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Читайте також:

Перевірте, поки не пізно: як зрозуміти, що на ваших зимових шинах небезпечно їздити

Що буде з цінами на картоплю і чи потрібно вже зараз робити запаси

До літа вони перетворяться на потерть: як без особливих проблем позбутися пнів на дачі чи городі