Офіційний курс долара продовжує своє зниження. Так, НБУ встановив курс гривні до долара на 31 жовтня на рівні 36,3659 гривні за 1 долар (-0,0557 грн.). Єдина європейська валюта додала одразу 18 копійок – 38,5624 гривні за 1 євро (+0,1850 грн).

За прогнозами банкірів, вартість готівкової американської валюти однозначно не підніметься вище за 39 грн, і навіть може залишитися в межах до 38,2 грн.

Як розповів OBOZ.UA, начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лісовий, Національний банк (НБУ) після скасування фіксованого курсу долара все ж таки не поспішає відпускати вартість інвалюти у вільне плавання, хоч і поступово послаблює контроль.

"Поточні курси залежатимуть саме від тактики Нацбанку, який може дати трохи більше курсової свободи на міжбанку... Можна з певними застереженнями очікувати, що саме наступного місяця амплітуда коливань стане помітнішою. ​​Від цього залежатиме не лише офіційний курс, а й готівковий курс, який більшою мірою залежатиме від офіційного", – додав Лісовий.

Проте орієнтовний коридор коливань на готівковому ринку, за його прогнозами, не перевищить межі 38-39 грн/дол. На міжбанку вартість долара коливатиметься в районі 37 грн, вважає Лісовий.

Директор департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Ганна Золотько також вважає , що нинішня тенденція до зміцнення готівкової гривні ослабне. Проте банкір упевнена: до 39 грн/дол. курс поки не дійде і в перший тиждень листопада коливатиметься в межах 37,6-38,2 грн/дол.

Як попереджає Лісовий, загалом на листопадовий курс валют в Україні ще можуть вплинути непередбачувані фактори. Серед них, зокрема, ситуація на фронті та наслідки можливих ракетних та дронових атак Росії на українську інфраструктуру.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Читайте також:

Хтось із українців отримав 100-відсоткову пільгу на оплату комунальних послуг. перелік

Руслану Писанку перезахоронюватимуть: з чим це пов'язано і де знаходитиметься могила

Вже за кілька місяців: українцям розповіли про мобілізацію у смартфонах. Що потрібно знати