Одеська компанія спробувала експортувати партію потенційно небезпечної чорносливу до Польщі, але експорт було зупинено через присутність пестицидів, які, як відомо, канцерогенні.

Про це пише «rbc»

За даними Держпродспоживслужби Одеської області, у чорносливі виявлено пестициди, зокрема біфентрин та новолурон. Відправником зараженого чорносливу виступило ТОВ «МОДЕСТ АГРО», яке розташоване за адресою Середньофонтанська вулиця, 19-А в Одесі, а імпортером — компанія «МАТЕКО» на чолі з Матеушем Олехом у Польщі.

Біфентрін, коли він присутній у великих кількостях, може призвести до таких симптомів, як нудота, біль у животі, блювання, а в навколишньому середовищі він становить значну загрозу для риб, дрібних морських організмів та бджіл. Більше того, цей пестицид токсичний для людини і пов'язаний із раком.

З іншого боку, новолурон вважається помірно токсичним для людини. Держпродспоживслужба Одеської області закликала українців повідомляти місцеву владу про будь-які випадки виявлення зазначеного вантажу у зверненні.

Виявлення цих шкідливих пестицидів наголошує на важливості суворих перевірок безпеки харчових продуктів, особливо продуктів, призначених для експорту та споживання людиною.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Читайте також:

Ви загробите свої нігті: названо термін, коли потрібно терміново позбавлятися гель-лаку

В Україні не змогли виявити: Оля Полякова вирішила розповісти про хворобу своєї мами

Ви здивуєтеся кольору свого волосся: названі продукти, які запобігають появі сивини