Пацюки - це не лише неприємні сусіди, а й небезпечні шкідники. Вони можуть переносити небезпечні захворювання, псувати продукти харчування та меблі, а також викликати серйозні травми. Якщо ви виявили щурів у своєму будинку, важливо якнайшвидше позбутися їх.

Докладніше про те, як швидко позбутися щурів у гаражі, погребі та підвалі, читайте у нашому матеріалі.

Методи боротьби з пацюками

Існує кілька методів боротьби з пацюками:

  • Отрути

Отрути - це найпоширеніший спосіб боротьби з пацюками. Однак щури швидко виробляють імунітет до отрут, тому важливо використовувати кілька різних засобів. Отрути слід розміщувати у місцях, де щури часто бувають. Обов'язково використовуйте рукавички, щоб захистити себе від отрути.

  • Пастки

Пастки – це ще один ефективний спосіб боротьби з щурами. Вони бувають різних видів: електронні, клейкі, пружинні. Пастки слід розміщувати у місцях, де щури часто з'являються. Обов'язково використовуйте рукавички, щоб залишити на пастці людський запах.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще
  • Ультразвукові відлякувачі

Ультразвукові відлякувачі – це безпечний для людини спосіб боротьби з пацюками. Вони створюють ультразвукові хвилі, які дратують гризунів та змушують їх залишити приміщення. Ультразвукові відлякувачі слід розміщувати у місцях, де щури часто бувають. До речі, є мобільні додатки, які нібито здатні відтворювати ультразвук, який відлякує щурів.

  • Народні засоби

Існує кілька народних засобів боротьби з пацюками. Наприклад, можна використовувати суміш гіпсу, цементу або алебастру з принадою. Гризун з'їдає приманку, запиває її водою, і суміш застигає у шлунку, що призводить до загибелі щура.

  • Допомога спеціалістів

Якщо ви не можете позбавитися щурів самостійно, зверніться до фахівців з дератизації. Вони використовують професійні методи боротьби з щурами і гарантовано позбавлять вас гризунів.

Читайте також:

Як позбутися мишей на ділянці за допомогою простої мазі, яка продається в кожній аптеці

Допоможе і в квартирі, і на дачі: названо 5 запахів, які відлякують комарів

Дійте швидко і ви врятуєте врожай: що потрібно зробити на городі після зливи та граду