В Україні готуються впровадити нову та інноваційну ініціативу, відому як "смарт-мобілізація", і це може статися вже найближчими кількома місяцями. Віце-прем'єр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров поділився цією інформацією в інтерв'ю для "РБК-Україна". Метою цієї ініціативи є надання українським громадянам можливості самостійного вибору військової спеціалізації, в якій вони бажають служити у разі потреби мобілізації.

Пілотний проект "смарт-мобілізації" планується запустити вже за місяць чи два, і він обіцяє принести значні зміни до процесу мобілізації в Україні. Під суттю цієї ідеї лежить ідея того, що громадяни зможуть самостійно обирати, яким чином вони готові зробити свій внесок у безпеку країни. Наприклад, українці зможуть визначити, що хотіли б стати операторами безпілотних апаратів (дронів) чи виконувати інші важливі завдання у Збройних Силах України.

Що робить цю ініціативу особливо значущою, то це те, що вибір військової спеціалізації буде зроблено з власної волі, без будь-якого тиску чи примусу. Важливо, щоб громадяни самі ухвалили рішення про те, як вони можуть якнайкраще служити своїй країні.

Процес "смарт-мобілізації" включатиме кілька етапів. Спочатку людина, яка бажає служити у обраній ним спеціалізації, буде піддана добору та тестуванню. Тільки після успішного проходження цієї стадії йому буде надано навчання, яке підготує його до служби у вибраній спеціальності. Це навчання дозволить кожному українцю здобути навички, необхідні для ефективного виконання своїх обов'язків у Збройних силах.

Михайло Федоров висловив сподівання, що це нововведення зробить процес мобілізації більш усвідомленим та мотивуючим для громадян, та допоможе підвищити загальну якість їхньої служби. Цей пілотний проект "смарт-мобілізації" може стати першим кроком у створенні більш гнучкої та індивідуальної системи мобілізації в Україні, яка враховує переваги та навички кожного громадянина, готового служити на користь своєї країни.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку

Показати ще