Виявляється, що такий популярний напій, як кава, можна пити далеко не з усіма продуктами. І якщо ви не бажаєте нашкодити своєму здоров'ю, слід запам'ятати деякі правила.

Наприклад, вживаючи каву, слід пам'ятати, що дубильні речовини в цьому напої заважають засвоєнню цинку. Тому кави не варто запивати їжу з червоним м'ясом, птахом, горіхами та бобовими, якщо хочете отримати з них максимум користі. Крім того, таке "небезпечне" поєднання може спричинити ряд проблем для людини: запалення на шкірі, розлади шлунка і т.д.

Уникайте гострих страв

Вживання гострих продуктів разом з кавою може спричинити дискомфорт та проблеми із травленням. Гострі продукти можуть призвести до підвищення кислотності шлунка, що погіршує ефект природної кислотності кави.

Краще уникати таких продуктів як гострий перець, гострі соуси та сильно приправлені страви, під час насолоди чашкою кави. Якщо вибрати більш легкі варіанти, можна уникнути дискомфорту та перешкод для приємного смаку кави.

Будьте обережні з молочними продуктами

Популярні новини зараз

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Багато хто любить додавати в каву молоко або вершки, але при вживанні молочних продуктів необхідно бути обережними. Це особливо важливо для тих, хто не переносить лактозу чи має алергію на молочні продукти. Поєднання молочних продуктів та кави може призвести до проблем із травленням, таким як здуття живота, гази та дискомфорт у шлунку.

Щоб отримати насолоду від вершкового смаку кави без потенційних проблем для травлення, вибирайте немолочні альтернативи. Мигдальне, соєве або вівсяне молоко може надати схожий смак.

Обмежте споживання цитрусових

Вживання цитрусових, таких як апельсини, грейпфрути та лимони, приблизно в той же час, коли ви п'єте каву, може перешкоджати засвоєнню заліза. Залізо - важливий мінерал, який відповідає за транспортування кисню в організмі. Тому краще споживати цитрусові окремо від кави, щоб забезпечити максимальне засвоєння поживних речовин.

Читайте також:

Викликає порушення у роботі серця: в Україні з'явилася небезпечна кава. Як визначити його по упаковці

Багато хто досі робить це неправильно: названий найсмачніший і найкорисніший вид кави

Ви навіть не знаєте, чим ризикуєте: названо найнебезпечніший спосіб приготування кави

Викликає судоми та онкологію: в Україну завезли небезпечну каву. Як він називається