Всі знають, що звичайну харчову соду можна використовувати для відбілювання зубів, миття посуду, чищення кухонного начиння та інших домашніх справ. А ось досвідчені садівники та городники рік у рік звертаються до такого доступного народного засобу при роботі з рослинами.

Боротьба з бур'янами – регулярна проблема для садівників, тому багато хто з них замість трудомістких способів використовують народний метод. Кальцинована сода підходить для боротьби з небажаною рослинністю найкраще. Вам потрібно розвести 5 ст.л кальцинованої соди в 10 літрах води і рясно полити розчином бур'яни - їх кількість на ділянці помітно зменшиться.

А ще сода використовується для підживлення рослин.

Так, порада для тих, хто хоче, щоб овочі виросли якісними, а врожай був багатим. Виявляється, потрібно розчинити 2 ст.л соди в 10 літрах води і вилити на кожен кущ висаджений по літру розчину.

важливо!

  • Перед тим, як використовувати соду як підживлення, полийте свої рослини звичайною чистою водою.

До речі, якщо заздалегідь пролити копану восени грядку для томатів (або огірків) концентрованим розчином соди (вода 5 л, сода 0.270 гр), то це збереже майбутній урожай від грибка і гнилі.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Якщо ж на три години перед зимовою (весняною) посадкою замочити цибулю-сівок та часникові зубці в содовому концентраті (50 гр на 3 літри води), то поява стрілок значно скоротиться.

Після появи чотирьох листочків на живцях смородини (агрусу) корисно розвести розчин з 0.35 гр соди з теплою кип'яченою водою (0.495 гр) та двома рибними головами. Витримати сім годин і поливати довкола стебел рослини.

Підживлення з хлібної кірки з водою і содою суттєво підвищує зростання вусів полуниці.

Полив навколо плодоносних дерев (яблуні, сливи, аличі) сумішшю з марганцівки, соди, води (стосовно 3:2:850) врятує коріння від тварин і комах, що гризуть.

Читайте також:

Не пропустіть цей важливий місяць: що потрібно встигнути зробити на городі у листопаді

Про цей секрет знають не всі: навіщо досвідчені дачники садять буряк по краях городу

Результат здивує багатьох: навіщо досвідчені дачники розкидають активоване вугілля городом

Старовинний секрет: навіщо перед зимою потрібно посипати город борошном. Урожай здивує вже наступного року