Кімнатні рослини завжди приносили у наші будинки не лише красу, а й відчуття затишку. Однак, незважаючи на їхню чарівність, деякі "домашні вихованці" зі світу рослин можуть вплинути на наше здоров'я і здоров'я наших тварин. Вчені виділили п'ять таких небезпечних кімнатних рослин, про важливість обережності, з якими слід знати.

  1. Плющ : Популярний плющ може спричинити серйозні проблеми при контакті. Весь цей рослинний аншлаг, включаючи його листя та стебла, містить токсичні речовини, здатні викликати подразнення, аналогічне хімічному опіку. Особлива масляниста суміш токсинів, якою наповнюється плющ, може спричинити запалення слизових оболонок, головний біль та утруднене дихання.

  2. Кротон (кодієум) : Ця рослина вважається однією з отруйних, що знаходяться в горщиках. Його стебла та листя містять концентрований білий сік, і контакт із цим соком, чи то зі шкірою чи слизовими оболонками, може викликати серйозні опіки. Хоча для людини проковтнути цю рідину у смертельних дозах майже неможливо, для домашніх тварин навіть невелика кількість може бути смертельною.

  3. Цикламен або альпійська фіалка : Краса квіток цикламена може бути оманливою. Аромат цієї рослини може викликати головний біль, запаморочення і навіть непритомність. Більш того, контакт з його листям та стеблами може призвести до серйозних опіків, а якщо сік потрапить у вічі, це може навіть призвести до втрати зору.

  4. Діффенбахія : Ця рослина відома своєю невибагливістю, але вона несе в собі небезпеку. Навіть мінімальна кількість соку від диффенбахії може викликати сильний набряк горла, параліч голосових зв'язок та проблеми зі шлунком та серцем. Тому краще уникати будь-якого контакту з цією рослиною і, якщо вона вам сподобалася, краще розмістити її на високій полиці, щоб уникнути потенційно небезпечного контакту.

  5. Монстера : Ця рослина споживає велику кількість кисню, що може призвести до її нестачі в приміщенні. Крім того, на листі монстери є маленькі шипи, які можуть поранити дітей та свійських тварин. З огляду на ці факти фахівці рекомендують бути обережними при виборі кімнатних рослин і уникати контакту з цими небезпечними видами.

    Популярні новини зараз

    Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

    Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

    Війна в Україні не закінчиться ні цього року, ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву

    Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

    Показати ще

Важливо пам'ятати, що при догляді за кімнатними рослинами, знання про потенційні небезпеки та обережність можуть зробити ваш будинок безпечним та затишним місцем для всіх його мешканців.

Читайте також:

Як Симоньян і передбачала: росіяни запустили ядерну ракету над Сибіром

Тепер пустять не до кожного вагона: Укрзалізниця змінила правила проїзду. Будьте готові залишитись на вокзалі

Це стане в нагоді кожному автомобілісту: як без проблем прибрати смужки від двірників на лобовому склі