В Україні, наприкінці жовтня, поменшало пропонувати помідори, що призвело до зростання їх цін. У супермаркетах ціна за кілограм тепличних помідорів зросла до 65-75 гривень, на оптових ринках до 58-60 гривень. Це подорожчання, можливо, триватиме до кінця листопада.

Гуртові ціни на помідори вже перевищили торішні на 12% за той же період. Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільгосппродукції "Шувар", пояснила, що більшість дрібних виробників уже завершили збирання врожаю, але тепличні комерційні ферми мають менші постачання через холодну погоду.

На її думку, ситуація з цінами може покращитись через місяць, коли почнуть надходити помідори з Туреччини, збільшивши пропозицію.

Виробники пояснюють, що подорожчання та зниження пропозиції у жовтні пов'язані зі зміною погоди, урожай цього року виявився більшим. Найближчим часом з'являться турецькі помідори і ціни мають стабілізуватися.

Незважаючи на тимчасове подорожчання, 2023 року виробництво помідорів в Україні досягло рівня до кризи. Незважаючи на скорочення поставок із Херсонщини через конфлікт, західні регіони почали активно вирощувати помідори. Західні області збільшили виробництво на третину і фермерські господарства з Одеської області забезпечували стабільні поставки.

Як показує аналіз, в Україні не виникло дефіциту овочів для приготування борщу, таких як картопля, цибуля, морква, капуста та буряк, та їх ціни навіть знизилися.

Популярні новини зараз

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повні

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Лесю Нікітюк знайшли в кущах в рідному місті: "Гусінь мене не з'їсть"

Показати ще

Читайте також:

Спробуйте наступного сезону: як висадити картоплю за китайським методом для казкового врожаю.

Археологи розповіли про таємну кімнату в одній із пірамід єгипетського фараона: туди мріє потрапити кожен

Життя зруйноване, мені дуже страшно": Віра Брежнєва вперше розповіла про розлучення з Костянтином Меладзе