Безумовно, багато людей люблять помідори – це один із найпопулярніших овочів. Помідори можна їсти свіжими, консервувати на зиму і додавати в різноманітні страви, чи то риба, чи м'ясо. Тому багато хто вирішує вирощувати їх сам, щоб уникнути покупки не дуже смачних екземплярів у магазинах. Експерти поділилися порадами з того, як розпочати підготовку у жовтні, щоб навесні отримати добрий урожай помідорів.

Ці поради підходять як для відкритого ґрунту, так і для теплиці. Їх можна використовувати без проблем. Головне – не зволікати з підготовкою. Багато садівників іноді забувають, що осінь - чудовий час для підготовки грядок під помідори. Важливий крок – це передпосівна підготовка ґрунту. Почнемо з грядок на свіжому повітрі. У жовтні висаджуйте помідори на тих ділянках, де раніше ріс часник чи цибуля. Чому? Тому що ці рослини не схильні до тих же хвороб і шкідників, що і помідори. Важливо також додати органічне добриво, таке як компост, що перепрів, або перегній. Один відро на кожен квадратний метр ґрунту буде достатнім.

Тепер настав час подумати про додавання кальцію і фосфору в грунт. Рекомендується використовувати суперфосфат та доломітове борошно. Потім просто перекопайте ґрунт. Для кращого результату ви можете вкрити грядки листям, соломою чи спеціальним нетканим матеріалом. Не забудьте прибрати це покриття навесні.

Щодо теплиці, тут все простіше. Просто висаджуйте помідори там, де раніше вирощували огірки. Вам не знадобиться додавати органічне добриво, оскільки грунт залишиться родючим і пухким. Однак все одно додайте трохи доломітового борошна та суперфосфату перед перекопуванням. Це забезпечить активне зростання навесні.

Читайте також:

Допоможе звичайне куряче яйце: що потрібно зробити, щоб орхідеї почали цвісти вдвічі пишніше

Популярні новини зараз

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

Як позбутися мишей на дачі або в селі: просто посадіть ці рослини по периметру ділянки

Лесю Нікітюк знайшли в кущах в рідному місті: "Гусінь мене не з'їсть"

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Пілот намагався заглушити двигуни авіалайнера просто у польоті, щоб борт із пасажирами розбився. Врятувало диво

Спробуйте наступного сезону: як висадити картоплю за китайським методом для казкового врожаю.