Археологи виявили складські приміщення усередині піраміди фараона Сахура у Єгипті. Ці приміщення були раніше невідомі. Вважається, що в них можуть зберігатись давні скарби.

Група єгиптологів під керівництвом Мохаммеда Ісмаїла Халеда з Університету Юліуса-Максиміліана в Німеччині провела проект з реставрації піраміди. Вони очистили внутрішні приміщення та зміцнили структуру, щоб запобігти її руйнуванню. В результаті цієї роботи вони також виявили раніше недоступні похоронні кімнати.

Це відкриття дозволяє отримати нові відомості про структуру та архітектуру піраміди Сахура, який був важливим фараоном п'ятої династії Єгипту близько 2400 до н. е. Він був першим, хто був похований в археологічному комплексі пірамід Абусір.

Піраміди Абусир включають 19 пірамід і храмів і тягнуться на західному березі Нілу від південної частини плато Гізи до північного краю Саккари.

Археологи також відновили розміри передпокою, яка була зруйнована з часом. Багато частин піраміди постраждали від температурних змін, вітру, високої вологості та землетрусів.

Дослідники також виявили прохід, який раніше був засипаний уламками та сміттям. Цей прохід з'єднує кілька складських приміщень, в яких можуть зберігатися предмети давньоєгипетських похоронних меблів.

Популярні новини зараз

Андрій Данилко вперше показав свої шикарні апартаменти з декількох квартир на Хрещатику

Поблажкам кінець: ТЦК розпочали масові рейди не лише на вулицях – "улов" вже солідний

Потап закордоном похваливася новим життям в обіймах зірки "Відчайдушні домогосподарки": "Попереду чудові часи"

Україну доведеться перетворити на "спецзону": що у Трампа розповіли про закінчення війни

Показати ще

В рамках досліджень, археологи докладно вивчили інтер'єр складських приміщень та відновили їх плани та розміри. Вони прагнули зберегти структурну цілісність приміщень, щоб їх можна було вивчати та можливо відкривати для туристів у майбутньому.

Для більш детального дослідження всередині піраміди, дослідники використовували 3D лазерне сканування, щоб скласти повні карти як зовнішніх, так і внутрішніх частин піраміди.

Це відкриття та реставрація допоможуть розширити наші знання про розвиток пірамід в історії та викличуть нові питання у цій галузі археології.

Читайте також:

Не всі про це знали: які надбавки можуть одержати українські пенсіонери. перелік

Багато хто може залишитися без виплат: у Європі вирішили перевірити доходи українських біженців

Вони є в будь-якому магазині: названі прості продукти, які продовжують життя