На Землю вплинула потужна магнітна буря К-індексом 5, що відповідає червоному рівню. Воно почалося 21 жовтня, посилилося 24 жовтня і, як очікується, продовжиться у середу, 25 жовтня, а потім поступово ослабне наступного дня.

Про це пише «apostrophe»

Магнітні бурі спричинені викидами енергії внаслідок сонячної активності, такої як сонячні спалахи, на поверхні Сонця. Ці події викидають у космос заряджені частинки, включаючи протони та електрони.

Коли ці заряджені частинки взаємодіють із магнітосферою Землі, можуть призвести до геомагнітної активності і магнітним бурям.

Магнітні бурі можуть вплинути на технології, включаючи супутники, GPRS, мобільний зв'язок та електричні мережі. Більш потужні шторми можуть призвести до таких явищ як північне сяйво.

Вплив магнітних бур на людей все ще є предметом вивчення, і немає загальноприйнятої точки зору. Однак дослідження показують зв'язок між магнітними бурями та благополуччям людини.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський розповів, як переможе Україна: рішення мають бути ухвалені з жовтня по грудень

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Показати ще

У ці періоди люди можуть відчувати такі симптоми, як слабкість, головний біль і частіше звертатися до лікаря, особливо кардіолога.

Щоб пом'якшити потенційні наслідки магнітних бур, рекомендується відпочивати, висипатися, проводити час на свіжому повітрі на природі, дотримуватися регулярної дієти, уникати зневоднення та знижувати стрес.

Якщо у вас виникли серйозні проблеми зі здоров'ям, подумайте про консультацію з лікарем.

Читайте також:

Не всі про це знали: які надбавки можуть одержати українські пенсіонери. перелік

Що станеться, якщо ви на ходу випадково увімкнете задню передачу

Чи можна фарбувати батареї акриловою фарбою і що про їхнє фарбування потрібно знати