Сушіння шипшини – чудовий спосіб зберегти ці поживні плоди для подальшого використання. Також із шипшини можна приготувати дуже корисний для здоров'я напій.

Природне сушіння:

Відсортуйте плоди шипшини, відбираючи лише стиглі та без пошкоджень.

Акуратно промийте ягоди, щоб видалити бруд та комах, а потім дайте їм висохнути на чистому рушнику.

Розкладіть плоди шипшини в один шар на тканинній або картонній поверхні в сухому і добре провітрюваному приміщенні. Уникайте прямих сонячних променів.

Дайте ягодам висохнути повітря протягом 3-4 тижнів. Важливо перемішувати плоди шипшини кожні кілька днів, щоб забезпечити рівномірне висихання.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Ботокс, хірурги чи все ж правильний спосіб життя? Тіна Кароль. Оля Полякова і Маша Єфросиніна розповіли секрети молодості

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Показати ще

Сушіння в печі:

Переберіть плоди шипшини, щоб вибрати лише стиглі, але не мийте їх.

Розігрійте духовку до низької температури близько 40°C (104°F).

Розкладіть плоди шипшини в один шар на деку. Переконайтеся, що вони не лежать одна на одній.

Помістіть деко в духовку, але залиште дверцята духовки злегка прочиненими, щоб волога могла виходити.

Дайте плодам шипшини висохнути в духовці близько 8-10 годин. Вони готові, коли стають зморшкуватими, мають м'яку шкірку і при розрізанні не виділяється сік.

Після висихання не забудьте видалити з ягід сухі чашолистки. Зберігайте сушені плоди шипшини у скляних або пластикових контейнерах, накривши зверху марлею чи тканиною. Це допоможе захистити їх від пилу та комах.

Якщо ви віддаєте перевагу альтернативному методу консервації, плоди шипшини можна заморозити. Їх можна зберігати у морозильній камері до року.

Для заварювання чаю із шипшини можна використовувати як сушені, так і заморожені ягоди. Ось простий рецепт заварювання чаю із шипшини:

Рецепт чаю з шипшини:

Вимийте та наріжте плоди шипшини, якщо вони цілі.

Покладіть кілька ягід на дно термоса.

Налийте в термос окріп.

Дайте чаю настоятися щонайменше 4 годин, але у ідеалі — 8 годин.

Як варіант, можна заварити чай із шипшини в каструлі:

У каструлю додайте 4 столові ложки сушених або подрібнених плодів шипшини на кожний літр води.

Накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні близько 30 хвилин для ягід або 15 хвилин для нарізаних ягід.

Після заварювання дайте настоятися чаю ще 30 хвилин.

Насолоджуйтесь домашнім чаєм із шипшини! Плоди шипшини відомі своєю користю для здоров'я і можуть стати чудовим доповненням до вашого повсякденного життя.

Читайте також:

Арестович розповів, який план хоче реалізувати Кремль

Юрій Романенко розповів, що може переламати перебіг війни

День ангела 24 жовтня: когось із близьких потрібно привітати з іменинами. Список імен