Правильно приготовлена ​​картопля у мундирах не тільки смачна, а й корисна, вона покращує обмінні процеси, стабілізує рівень цукру в крові, захищає від інфекційних захворювань та вірусів, позитивно впливає на роботу нервової системи.

Для приготування картоплі у мунірах потрібно вибирати такий сорт, який містить мінімум крохмалю – до 15%, тоді картопля не втратить форму. Сорти з великим вмістом крохмалю, тобто розсипчасті, підходять, якщо ми готуємо пюре, а середньокрохмалі – для супів, рагу та інших страв, коли ми знімаємо з бульб шкірку.

Важливим є і розмір. Беремо дрібні або середнього розміру картоплини, причому намагаємося підібрати максимально однакового розміру, щоб вони вимагали один і той же час варіння. Великі бульби краще не використовувати: час готування важко розрахувати, і часто така картопля залишається твердою всередині.

Рецепт вареної картоплі у мундирі

Помиту картоплю приблизно однакового розміру скласти в каструлю.

Залити бульби водою (має повністю покривати картоплю мінімум на 3-4 см). Пам'ятайте, що під час кип'ятіння частина води випарується. Не можна допускати, щоб у процесі варіння окремі частини картоплин були сухими, інакше вони стануть несмачними.

Популярні новини зараз

Її навіть не потрібно варити: рецепт швидкої та апетитної аджики на зиму без болгарського перцю

Війна в Україні не закінчиться ні цього року, ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Чи не розвариться картоплі в мундирі допоможе сіль. Для цього посоліть воду трохи більше, ніж зазвичай.

На великому вогні довести картоплю до кипіння, зменшити потужність, накрити кришкою каструлю.

Скільки варити картоплю в мундирах залежить від того, якого розміру бульби: молодим дрібним достатньо 20 хвилин, середня і велика картопля дійде до потрібної кондиції через 30-45 хвилин з моменту закипання. Готова картопля до середини бульби повинна легко протикатися вилкою чи ножем. Намагайтеся перевіряти готовність якнайменше разів, з кожним новим проколом виварюється частина корисних речовин.
Зварена в мундирі картопля очищається значно швидше, якщо її відразу ж після варіння обдати холодною водою.

Читайте також:

Їй можна отруїтися: названо 3 способи, які допоможуть визначити небезпечну картоплю

Не повторюйте цю помилку: чому картоплю перед варінням не можна класти в холодну воду

Ви будете на сьомому небі від задоволення: рецепт картоплі, фаршированої куркою та грибами

Вам захочеться хапати один за одним: рецепт незрівнянних пиріжків з ліверною ковбасою та картоплею