Українці, які мають статус колективного захисту та посвідку на проживання в Норвегії, можуть отримати фінансову підтримку у розмірі 17,5 тис. норвезьких крон (близько 1,2 тис. доларів) за умови, що вони готові повернутися до України. Це повідомляється у заяві Норвезького імміграційного управління.

Докладніше про те, яка країна розпочала виплати українцям за повернення додому, інформує Обозреватель.

Для отримання цієї підтримки необхідно надати документи, що підтверджують повернення в Україну, такі як квитки та план подорожі. Квитки повинні вказувати пункт призначення, куди ви прибуватимете, незалежно від обраного виду транспорту.

Крім того, необхідно оформити документи про переїзд з Норвегії, включаючи повідомлення про переїзд із підтвердженням або печаткою з Державного регістру населення та цифрову квитанцію з Податкової адміністрації, що підтверджує, що повідомлення про переїзд було подано.

Діти до 18 років повинні подавати заяву разом з батьками, якщо лише один із батьків подорожує з дитиною, то другий батько має надати письмову згоду на це.

Важливо відзначити, що Норвезьке імміграційне управління не надає допомоги у транспортуванні в Україну, лише фінансову підтримку для повернення та відновлення після прибуття в Україну.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Усю необхідну інформацію про процедуру та документи для отримання цієї підтримки можна отримати у відповідному управлінні.

Читайте також:

Це вже перебір: медкомісія вирішила посміятися з українського захисника, у якого не функціонує нога

Скасування осінніх канікул: що потрібно знати батькам Названі головні області

Чергова "спецоперація": готується вторгнення до Вірменії. Вже розкрито подробиці