Волоські горіхи - смачний і корисний продукт, який завжди користується популярністю в кулінарії та здоровому харчуванні. Але що робити, коли вони виявляються гіркими чи неїстівними через неправильну обробку, чи зберігання? Не варто впадати у відчай, адже існує простий спосіб прибрати гіркоту і насолодитися смаком волоського горіха повною мірою.

Докладніше про те, як прибрати гіркоту у волоських горіхів, читайте у нашому матеріалі.

Волоські горіхи іноді виявляються гіркими, особливо, якщо ці горіхи тільки-но впали з дерева. Мало того, вони можуть бути неїстівними через неправильну обробку або зберігання. Але не турбуйтеся, є простий спосіб позбутися гіркоти та насолодитися смаком горіхів без зайвих хитрощів.

Для початку перекладіть горіхи у велику ємність і ретельно промийте їх холодною водою. Потримайте горіхи в руках і потріть один одного, щоб видалити тонку гірку оболонку.

Потім промийте горіхи кілька разів, змінюючи воду щоразу, поки вона не стане чистою. Це допоможе прибрати зайві гіркі речовини.

Після промивання залийте горіхи свіжою фільтрованою водою і залиште на кілька годин (або на ніч). Вода може стати коричневою, але не турбуйтеся, це від природних речовин у горіхах.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Після цього злийте воду й обсушіть горіхи на сковороді без масла на слабкому вогні. Якщо хочете, ви можете також трохи обсмажити горіхи, щоб надати їм більш глибокого смаку.

В результаті всіх цих процедур, ви позбавитеся гіркоти та виявите, що горіхи стали світлішими й твердішими. Тепер ви можете використовувати їх у будь-яких рецептах або просто насолоджуватися ними у чистому вигляді.

Якщо у вас немає часу на ці дії, можна залити горіхи окропом і дати їм постояти близько 30 хвилин. Після цього проведіть основні етапи промивання та обсушування, і горіхи будуть готові до вживання.

Незалежно від обраного способу, ви зможете насолодитися волоськими горіхами без гіркоти та отримати повний смак цього корисного продукту.

Читайте також:

Спробуйте кинути шкаралупу від волоських горіхів у мангал – ви будете здивовані результату

Будьте обережні: названо шість категорій людей, кому не можна їсти волоських горіхів

Чому не потрібно викидати шкаралупу від волоських горіхів: знадобиться і вдома, і на городі

Хитрість, якій сотні років: як швидко почистити волоські горіхи. Ви здивуєтеся результату