Мед є неймовірно корисним продуктом, який забезпечує наш організм здоров'ям. Щоб зберегти його унікальні властивості, слід дотримуватися кількох правил правильного зберігання, які рекомендують фахівці.

Докладніше про те, як правильно зберігати мед, щоб він не зацукрився, читайте у нашому матеріалі.

Перше правило - зберігати мед у правильному посуді. Незалежно від його стану - рідкого або в стільниках, краще зберігати його в скляній або керамічній тарі. Посуд необхідно ретельно вимити, висушити та помістити в неї мед. Потім прикрити тару капронової або кришкою, що закручується, або використовувати контейнери з щільною кришкою, щоб уникнути зміни вологості. Прозорі ємності краще, тому що дозволяють спостерігати за станом меду.

Друге правило - дотримуватись умов зберігання. Мед слід зберігати у сухому та темному місці, де немає доступу світла. Ідеальним місцем для зберігання меду є льох, але в домашніх умовах його можна зберігати у глибині кухонної шафи. Важливо, щоб мед був захищений від тепла, тому не рекомендується зберігати його біля джерел тепла, таких як батареї, плита, духовка або чайник. Високі температури та світло можуть негативно впливати на мед, псувати його смак та аромат.

Третє правило – підтримувати оптимальну температуру зберігання. Фахівці рекомендують зберігати мед за температури від 10 до 21 градуса Цельсія. Нижчі температури не вплинуть на корисні властивості меду, але можуть призвести до його затвердіння та кристалізації. При температурі вище 21 градуса мед починає втрачати свої корисні властивості.

Четверте правило - не зберігати мед поруч із продуктами, що мають сильний запах. Мед має здатність швидко поглинати запахи, тому слід уникати сусідства з продуктами, такими як чай, кава, побутова хімія чи риба. Найкраще зберігати мед разом із продуктами, які мають інтенсивного запаху, наприклад, крупами, борошном чи цукром.

Популярні новини зараз

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Правильне зберігання меду допоможе зберегти його якість та корисні властивості протягом тривалого часу.

Читайте також:

Як відрізнити підроблений мед від сьогодення за допомогою звичайного паперу. Допоможе навіть на ринку

Як дізнатися, що мед прострочений і він зіпсувався: прості секрети

Не тільки ожиріння: чим небезпечний підроблений мед і як його відрізнити від сьогодення