Потужний вибух пролунав в окупованому Севастополі у п'ятницю, 13 жовтня.

Якщо вірити кримським місцевим ресурсам, то сьогодні, 13 жовтня 2023 року, біля берегів Севастополя у тимчасово окупованому Криму пролунав вибух, після чого з'явилися відео з військовим кораблем ЧФ РФ, за яким видно шлейф диму.

Імовірно, поблизу Севастополя вибухнув малий ракетний корабель проекту 21631 Буян-М, який є носієм крилатих ракет Калібр.

"Щойно на рейді Севастополя вибухнув корабель, зараз будуть відео та фото. Глухий вибух відчули мешканці центру міста, спрацювали сигналізації автомобілів", - написав о 10:31 проукраїнський анонімний Telegram-паблік "Кримський вітер".

Пізніше ресурс взагалі показав відео, де в морі за кораблем видно шлейф чорного диму, а над ним пролітає вертоліт, супроводивши ролики підписом: "Судячи з усього, вибухнув і димить МРК проекту 21631 "Буян-М" - носій "калібрів".

При цьому так званий "губернатор" Севастополя Развожаєв заявив, що гучні звуки - це не вибух на кораблі, а тренування Чорноморського флоту РФ. Він заявляє, що окупанти проводять навчання протипідводно-диверсійного забезпечення.

Популярні новини зараз

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Показати ще

Так, за інформацією від Чорноморського флоту, гучні звуки в районі Північного молу - це навчання з пошуково-рятувального забезпечення в акваторії Чорного моря.

Зазначимо також, що один із пабліків окупантів написав, що "є така традиція на флоті – подача кораблем "чорної шапки": це навмисна подача в камеру згоряння через форсунки палива під меншим, ніж потрібно, тиском (розпорошенням), щоб воно не все згорало , І щоб труба дала "шапку" чорного диму".

Там заявили, що цей дим "як би каже всім: "Я прийшов, здравствуйте!", "Я йду, до побачення!", або "Я йду!" У разі "Я йду!" дається вже не просто "шапка", а довгий шлейф чорного диму, що виходить із труби весь час проходу корабля по "вітається" їм території.

Нагадаємо, що 11 жовтня Росія втратила ще один важливий корабль. Йдеться про корабель Чорноморського флоту РФ "Павло Державін".

Так, прес-секретар Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі "Радіо Свобода " заявив, що корабель "Павло Державін" отримав пошкодження у Чорному морі поблизу окупованого Севастополя.

Як повідомили телеграм-каналу " Кримський вітер " передплатники, близько 10 години ранку 11 жовтня було чутно звук вибуху. На каналі припустили, що патрульний корабель "Павло Державін" проекту 22160 типу "Василь Биків" міг підірватись на міні, бо вдень у морі біля Севастополя було зафіксовано мінний тральщик.

Зазначимо, що останнім часом окупантам стало небезпечно у Криму. Сили оборони атакують військові бази, склади, аеродроми, а також бухти, де розміщують ворожі кораблі. Яскравим прикладом став удар ЗСУ по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

Читайте також:

Це вже істерика: росіяни притягнули до Криму зенітний комплекс, знятий із виробництва ще за часів СРСР.

Арестович розповів, як ЗСУ роблять "дірку" у ППО Криму

Там було 12 літаків та хвалені "Панцир": що відомо про масований удар по військовому аеродрому в Криму

А ось такого ще не було: у Криму на автозаправках зникло дизельне паливо