Догляд за полуницею восени – це важливий етап у процесі вирощування та підготовки до наступного врожаю. Видалення плодів та сухого листя, обробка та регенерація рослин, підживлення та полив – усі ці кроки допоможуть зберегти здоров'я та силу полуничних рослин, щоб у наступному році отримати відмінний урожай.

Багато фермерів-професіоналів і дачників-любителів знають, що восени полуниця, як і інші рослини, займається закладкою квіткових бруньок. Щоб "простимулювати" цей процес,
досвідчені садівники з цією метою використовують сечовину.

Саме сечовина сприяє швидкому дозріванню полуничних плодів та активному зростанню рослини. Вартість такого добрива невелика, тому воно користується величезною популярністю у городників. Випускається сечовина у формі гранул, що суттєво знижує можливість переборщити кількість компонентів при розведенні розчину для підживлення.

Городники обов'язково проводять підживлення сечовиною восени, оскільки вона забезпечує рослину потрібними компонентами на період зимових морозів. Підгодувавши полуницю восени, можна не сумніватися, що вона переживе зимові морози.

Відповідна форма внесення сечовини для полуниці в цей період полягає у використанні 3% розчину.

Для його приготування необхідно наповнити 10-літрове відро водою і додати сюди 300 г препарату, після чого добре розмішати до повного розчинення сечовини. Тепер засіб готовий до використання, тому, не зволікаючи, перелийте його в пульверизатор і виросіть полуничник.

Інший варіант для кореневого підживлення: для розведення потрібно взяти на 10л. води 3 ст. л. сечовини. Поливати потрібно під кожен кущ по 0,5 л. розчину.

важливо!

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

Показати ще
  • При підживленні полуниці сечовиною головне не переборщити, інакше плоди виявляться не смачними і будуть містити велику кількість води.

Також для полуниці корисна деревна зола. Цей метод є абсолютно натуральним. До того ж у золі є великий вміст калію та фосфору. Норма внесення золи деревини залишає 3 ст. на 1 кв. м. землі. При використанні деревної золи можна відмовитися від інших підживлень, які мають у складі калій. Нашкодити такою натуральною речовиною рослині практично неможливо. До того ж, зола не впливає на смак ягід.

Читайте також: