Правильна підготовка троянд до зими необхідна, щоб допомогти цим ніжним, а іноді і примхливим рослинам пережити холод. Ось посібник про те, коли і як обрізати і вкривати троянди, щоб захистити їх від морозу:

Коли обрізати та вкривати троянди на зиму.

Обрізання слід починати не раніше перших заморозків. Обрізка троянд у теплу погоду може стимулювати нове зростання, що не ідеально перед зимою. Зачекайте, доки нічна температура не впаде нижче 0°C.

Укриття троянд слід проводити після обрізки.

Перевірте прогноз погоди; якщо протягом найближчих двох тижнів не очікується істотного потепління, троянди можна вкрити. У разі періодичних заморозків троянди краще вкрити у грудні.

Як обрізати троянди на зиму.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Метою обрізки є запобігання витрачанню енергії на харчування гілок взимку та омолодження рослини. Використовуйте для цього садові секатори. Методи обрізки різняться залежно від сорту троянд:

Плетисті троянди.

Якщо їхня висота становить 180 см (близько 6 футів) або більше, їх слід укоротити до 1,5 метрів (близько 5 футів). Нижні гілки на зиму можна просто пригнути до землі.

Чайні троянди та гібриди.

Ці троянди потребують щорічної обрізки. Обріжте їх до висоти близько 60 см (близько 2 футів) та залиште на кожній гілці по 3-4 бутони для весняного цвітіння.

Молоді троянди (1-2 роки).

Незалежно від сорту, видаліть усі незрілі бутони та квіти, а також усі хворі чи слабкі гілки. Після обрізки повинні залишитися тільки потужні пагони зі сплячими бруньками.

Після обрізки дуже важливо видалити все листя, щоб воно не загнило і не пошкодило рослину під укриттям. Рекомендується використовувати ножиці або плавні обертальні рухи, щоб уникнути пошкодження стебла або шипів.

Спосіб укриття залежить від сорту та віку троянди. Ось кілька способів покриття:

Ялинові гілки відмінно підходять для високих і кучерявих троянд. Вони забезпечують теплоізоляцію, забезпечуючи у своїй циркуляцію повітря. Перед використанням ялинових гілок зачекайте, поки температура не впаде до -5°C (23°F) або нижче. Щоб укрити троянди лапником, виконайте такі дії:

Покладіть кілька ялинових гілок на землю.

Пригніть кущ троянди до землі та помістіть його поверх лапника.

Закріпіть кущ на землі мотузками чи сіткою.

Накрийте гілки троянд великою кількістю ялинових гілок.

Наприкінці березня поступово знімайте укриття з ялинових гілок, знімаючи один шар кожні 3 дні, щоб рослина могла пристосуватися до тепла, що збільшується.

Для великих площ або окремих кущів можна використовувати сільськогосподарські матеріали, такі як геотекстиль, лутрасил, спанбонд або мішковину. Дотримуйтесь тих же принципів укриття, закріплюючи матеріал для захисту трояндового куща від морозу і холоду.

Правильна підготовка до зими допоможе вашим троянам процвітати навесні та влітку. Різні троянди можуть мати різний ступінь зимостійкості, тому під час підготовки до зими важливо знати конкретні потреби ваших сортів троянд.

Читайте також:

Все сталося зненацька: не стало відомого українського актора, який перейшов на бік Путіна

І для городу, і для риболовлі, і для мішків із картоплею: ​​як виглядав автомобіль-амфібія для села

Це має знати кожен: як відрізнити міжреберну невралгію від серцевого нападу