Якщо раніше ванна кімната була "технічним приміщенням", то сьогодні це особливий простір, дизайн та атмосферу якого уважно планують. Однак у творчому процесі найголовніше – пам'ятати, що саме ця кімната зазвичай потребує частого прибирання.

Так, наприклад, француженки кажуть, що очистити раковину від жиру та нальоту можна за допомогою натуральних засобів, які знайдуться у кожному будинку. Йдеться про господарське мило та борошно.

Наприклад, щоб позбавитися жовтих плям і нальоту біля раковини, француженки натирають чверть бруска мила на тертці і заповнюють керамічний виріб гарячою водою. Після того, як розчин охолоне, залишається легким зусиллям протерти поверхню ганчіркою і від забруднень нічого не залишиться.

Однак головний секрет, завдяки якому раковина виглядає завжди новою, на їхню думку, криється в борошні. Виявляється, борошно можна використовувати як м'який абразив, який не зашкодить поверхні, але якісно впорається із забрудненнями.

Як виглядає процес очищення за допомогою борошна

Насамперед раковину слід промити чистою водою і насухо витерти. Потім покрити поверхню тонким шаром борошно і трохи потерти губкою чи серветкою. У процесі борошно почне злипатися і скочуватися, збираючи залишки бруду і жиру на бортах раковини.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Показати ще

А от в Україні всі господині знають, що якщо після легкого збирання раковина залишилася брудною, то її треба посипати харчовою содою. Вважається, що абразивні властивості харчової соди допоможуть видалити найстійкіші плями.

важливо!

  • Перед нанесенням харчової соди раковина має бути сухою.
  • Використовуйте стільки соди, скільки потрібно для обробки всієї поверхні раковини. Насипте трохи соди в кільце навколо зливного отвору.

Читайте також:

Чим відмити білі кросівки від жовтизни: спробуйте ці прості лайфхаки

Як отримати гроші на опалювальний сезон: які потрібні документи та куди звертатися

Будьте готові до цього: скільки коштуватиме хліб після жовтневого подорожчання