Очікується, що в Україні зростуть ціни на різні хлібобулочні вироби. До кінця 2023 року очікується зростання цін на хліб на 5-10%, що торкнеться всього спектру хлібобулочних виробів. У жовтні прогнозується початкове зростання близько 5%, повідомив президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко.

Про це пише «ТСН»

За словами фахівця, на зростання вартості хліба впливають кілька факторів:

Однією з основних проблем, із якими стикаються українські хлібопекарі, є високі ціни на пшеницю другого сорту, яка є ключовим інгредієнтом у виробництві хліба. Крім того, на внутрішньому ринку спостерігається недостатня пропозиція цього виду пшениці. Очікується, що до кінця сезону хлібопекарська галузь може зіткнутися з дефіцитом майже 1 млн тонн пшениці другого сорту.

Зростання цін на енергію та паливо, частково через зміни в оподаткуванні, також впливає на вартість хліба та хлібобулочних виробів. Витрати, пов'язані з енергією та паливом для виробництва, відіграють значну роль у визначенні цін на кінцеву продукцію.

Низька заробітна плата в хлібопекарському секторі є ще однією проблемою. Забезпечення конкурентоспроможної заробітної плати має важливе значення для утримання кваліфікованих кадрів у галузі. Можливість підвищення заробітної плати має вирішальне значення для збереження робочої сили у хлібопекарському секторі.

Популярні новини зараз

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

У сукупності ці фактори сприяють очікуваному зростанню цін на хліб та хлібобулочні вироби в Україні. Споживачам, можливо, доведеться передбачити більш високі витрати на купівлю цих основних продуктів харчування в найближчі місяці.

Читайте також:

Відомий екстрасенс розповів, коли чекати на перемогу України

На такий досі всі обертаються: як виглядає унікальний ЗАЗ-лімузин із подовженим кузовом

Будьте дуже уважні: у магазинах почали продавати підроблену "молочку". Як визначити