Росіяни продовжують кошмарити місцеве населення Харківської області.

Щонайменше 51 особа, у тому числі шестирічний хлопчик, загинула сьогодні, 5 жовтня 2023 року, в одному із сіл Харківської області на північному сході України. У селі, де сталася трагедія, мешкають 330 мешканців.

Цей ракетний удар став наймасовішим за кількістю загиблих на території Харківської області з початку повномасштабного вторгнення РФ, уже підтвердила речниця ОВА Олена Шаповал.

За даними голови Харківської ОВА Олега Синегубова, російські окупанти близько 13:15 (10:15 за Грінвічем) у селі Гроза Куп'янського району завдали удару по кафе та магазину, в якому в цей час було багато відвідувачів. Справа в тому, що односельці прийшли провести в останню путь загиблого на фронті військового.

"У магазин перебували місцеві жителі і також місцеві жителі знаходилися безпосередньо в кафе, де проходили поминки за померлим односельцем. Всього на території об'єкту перебували близько 60 осіб. На даний момент 49 людей загинули, семеро людей отримали тяжкі поранення, вони всі зараз перебувають на операційних". столах. На даний момент ми ідентифікували 29 загиблих тіл, всі інші тіла, звичайно, після такого великого вибуху направлені до відповідних медичних та експертних закладів Харкова", - повідомив глава МВС Ігор Клименко.

Популярні новини зараз

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Показати ще

В ефірі Радіо Донбас Реалії прес-секретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко повідомив, що під час ракетного удару у кафе були лише цивільні – половина села.

"Настільки сильний удар, що стать і вік загиблої дитини під питанням. Майже половину села було вбито одним потраплянням", - сказав він.

Наразі на місці працюють 150 поліцейських, 75 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та 60 медиків.

У Харківській обласній прокуратурі повідомляють , що близько 13:25 "зафіксовано попадання в цивільний об'єкт - сільський кафе-магазин" і вже розпочали пошуки навідника.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Багато Telegram-канали опублікували кадри, що зафіксували рятувальників, що карабкаються тліючими завалами.

Найжахливіше те, що

Президент України Володимир Зеленський вже висловив співчуття всім, хто втратив рідних і близьких у цій трагедії.

"Показово жорстокий російський злочин – удар ракети по звичайному продуктовому магазину, абсолютно свідомий теракт. Куп'янський район Харківської області", - заявив він.

У Харківській області оголошено триденну жалобу з 6 по 8 жовтня 2023 року.

Читайте також:

Вже розбиваються одразу на 15 груп: у Повітряних силах розповіли про масові нальоти Шахедів

Шамани Путіна не допомогли: у Росії масово перестають працювати найпопулярніші китайські смартфони

Ось це поворот: жінка прийшла на шоу "Супермама" та розповіла, як її чоловік ламав ногу, щоб виїхати з України

Російські школярі привітали Путіна словами Степана Бандери: перегляньте це відео