Ніхто не стане сперечатись, що за всю історію нашої планети жодна країна не зазнавала таких потужних повітряних атак численними гіперзвуковими аеробалістичними, балістичними, крилатими ракетами та сучасними військовими БпЛА як Україна. Ще б пак, лише за останні місяці Росія випустила по Україні дронів: у червні- 197 шт.; у липні - 246 шт. та у серпні - 167 шт. А от у вересні РФ побила всі свої рекорди, випустивши по Україні найбільшу кількість дронів-камікадзе за один місяць – 503 штуки. Максимальна пауза між запусками Shahed-ів у вересні складала лише два дні. Також росіяни двічі на місяць запускали по 44 одиниці ударних дронів. З цієї кількості нашим силам ППО вдалося збити 396 одиниць, тобто 78,7% від усіх запущених. З'явилась цікава думка, чому тепер Україну атакують безпілотники, а не ракети.

Так, у коментарі сайту ТСН.ua полковник запасу ЗСУ, а нині військовий експерт Олег Жданов поділився думками, чому росіяни "переключились" на дрони і чим це загрожує Україні.

За словами Олега Жданова, ракет у Росії зараз обмаль, а їхнє використання набагато випереджає виробництво. При цьому накопичення ракет не задовольняє потреби російського командування.

"Вони хочуть наносити якомога більше вогневих ударів, а кількість ракет треба накопичувати. Я думаю, що у разі, якщо хоча б половина моєї версії підтвердиться, в плані появи нових джерел постачання дронів, то цілком ймовірно, що росіяни будуть заміняти ракети дронами”, – каже військовий експерт.

Крім того, Жданов переконаний, що в Росії з’явилося нове джерело постачання безпілотників і воно може бути не одне.

"Можна допустити, що крім іранських дронів, Росія почала отримувати їх від Китаю. Тому що Китай на виставці "Армія-2023" у Підмосков’ї продемонстрував повний аналог "шахеду", але під іншою назвою. Як вміють копіювати китайці знає весь світ", – розповідає Олег Жданов.

Популярні новини зараз

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Він припускає, що приєднатися до виробництва дронів могла також Білорусь. Крім того, у Татарстані в Росії є власний завод, де, можливо, вже проводять не лише збірку, а почали виробництво. Тобто загалом чотири джерела постачання дронів.

"Півроку тому Лукашенко на воєнній колегії ставив завдання відновити розробки дронів, безпілотників, розвідно-ударних і ударних. І якщо я не помиляюся, в Гомелі є завод і лабораторія, які цим займалися. Там з’явилися інженери – вони були зафіксовані нашою розвідкою", – каже військовий експерт.

Читайте також:

Активні переговори та гостра фаза: астролог розповів, коли в Україну прийде мир

От і почалося: на території Росії звучатимуть сирени повітряної тривоги. Людей уже готують

Церковне свято 4 жовтня: цього дня можна дізнатися по листі на березі

Це небезпечний місяць: астролог розповіла, як не залишитись без грошей у жовтні