Хоча гладіолуси є красивими та пишними кольорами, вони можуть не досягти свого потенціалу, якщо не будуть дотримані правила зберігання та обраний якісний посадковий матеріал. Правильне зберігання цибулин – перший крок до отримання гарних та здорових паростків.

Докладніше про те, яких помилок ви припускаєте при зберіганні цибулин цих квітів, читайте в нашому матеріалі.

Навіть найякісніші й здоровіші цибулини гладіолусів можуть не принести бажаного результату, якщо не дотримуватися правил зберігання. Помилки в зберіганні можуть призвести до дрібних і кривих паростків замість гарних і соковитих кольорів.

Перед покупкою посадкового матеріалу важливо звернути увагу на зовнішній вигляд. Цибулини повинні мати діаметр від 2 до 4 см, з гладкими та блискучими поверхнями без зморшок.

Для збереження якості цибулини гладіолусів слід зберігати в темному місці при температурі від 3 до 9 градусів вище за нуль. Вологість повітря має становити 60-70%, але не вище цього значення.

Також важливо періодично провітрювати місце зберігання посадкового матеріалу, щоб уникнути скупчення вологи та появи гнилі.

Популярні новини зараз

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повні

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

Тіна Кароль блиснула "оновленим" тілом: Дан Балан втратив би дар мови

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Щоб запобігти старінню цибулин, їх можна обробити протруювачем. Для цього можна використовувати рожевий розчин марганцівки або фітоспорину, в якому попередньо занурити бульби на 30 хвилин.

Дотримуючись всіх цих правил, ви зможете забезпечити здорове зростання і рясне цвітіння гладіолусів у наступному сезоні.

Читайте також:

Обов'язково це запам'ятайте: у чому потрібно зберігати гладіолуси, щоб їх не загробити

Ви просто втратите улюблені кольори: чим у жодному разі не можна утеплювати троянди на зиму

Так ваша орхідея ще ніколи не цвіла: що потрібно зробити, щоб рослина була обліплена квітками