Міністерство оборони Білорусі заявило, що польський гелікоптер 28 вересня порушив білоруський повітряний простір. Більше того, там видали, що разом із МЗС готують ноту протесту Польщі.

У своєму Telegram білоруський уряд стверджує, що ця інформація "підтверджена даними об'єктивного контролю" і що у зв'язку з цим піднімалася чергова авіація.

Підлеглі Олександра Лукашенка стверджують, що 28 вересня о 15:20 повітряне судно перетнуло кордон Республіки Білорусь, заглибившись на дальність до півтора кілометра, а о 16:22 вертоліт повторно порушив державний кордон, заглибившись на 300 метрів.

У Варшаві заперечують факт перетину білоруського кордону польським гелікоптером. В Оперативному штабі Збройних сил Польщі назвали заяву міноборони РБ брехнею.

"Сьогоднішня заява білоруської сторони про нібито перетин кордону польським вертольотом є брехнею. Це підтверджують записи управління польотом та радіолокаційної станції – такого не було", – сказано в повідомленні.

У відомстві наголосили, що польська армія "незмінно поважає і дотримується всіх положень і правил щодо непорушності кордонів".

Популярні новини зараз

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Не пропустіть важливу виплату: хто з українців зможе отримати гроші на дрова

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Більше того, поляки зазначили, що до інформації, що походить від білоруського режиму, завжди потрібно підходити з обережністю, оскільки вона неодноразово була елементом провокації та дезінформації.

Нагадаємо, що 1 серпня два вертольоти РБ, які проводили навчання неподалік кордону, порушили повітряний простір Польщі. Вони перетнули кордон у районі села Біловежа. Про це інцидент проінформували НАТО.

Читайте також:

Будуть наручники та окрема тюремна камера: Лукашенко попався, його судитимуть

Лукашенко вже всерйоз переживає за своє життя, почавши створювати приватну армію

Це якесь сімейне прокляття: у дочки Заворотнюк розпочалися серйозні життєві проблеми