Зберігання картоплі, особливо в міських квартирах, може стати проблемою для багатьох домогосподарств, які бажають запастися цим незамінним овочом на зиму. Правильне зберігання має вирішальне значення для запобігання проростанню та псуванню. Ось корисна порада, яка допоможе зберегти врожай картоплі свіжим усю зиму, навіть якщо у вас немає відповідного льоху або підвалу для зберігання.

Щоб продовжити термін зберігання картоплі, можна скористатися простим прийомом, який ефективно працює навіть за теплих умов. Цей трюк допомагає запобігти проростанню бульб на тривалий період.

Для зберігання картоплі ідеальними умовами є:

Температура у приміщенні: близько +2-3 градусів за Цельсієм.

Вологість: близько 80%.

Захист від прямого сонячного проміння.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Гарна вентиляція.

Підвал буде найкращим варіантом, але засклений та утеплений балкон також може послужити відповідним місцем. Якщо температура на вулиці значно впаде, можливо, вам доведеться додатково ізолювати мішки або коробки з картоплею старою ковдрою. Розташуйте контейнери з бульбами на висоті приблизно 20 см над підлогою.

Щоб картопля не проросла і не зіпсувалася передчасно, ви можете використовувати хитрий метод, який використовується досвідченими домогосподарками. Помістіть пару великих кислих яблук в ємність з картоплею, що зберігається. Ці яблука допоможуть уповільнити процес проростання, ефективно продовжуючи термін зберігання картоплі.

Цитрусові, особливо лимони, можуть служити тієї ж мети, як і яблука. Зазвичай одного великого лимона достатньо, щоб запобігти передчасному проростанню приблизно 50 кг картоплі. Перш ніж покласти цитрусові у пакет чи коробку з картоплею, зробіть у них кілька глибоких надрізів чи проколів зубочисткою.

Щоб картопля, що зберігається на зберіганні, залишалася в хорошому стані всю зиму, не забувайте періодично оглядати та перебирати її. Перш ніж зберігати картоплю, переконайтеся, що в контейнері немає зіпсованих, гнилих або пошкоджених бульб.

Важливо захищати картоплю від світла, щоб вона не позеленіла під час зберігання.

Якщо у вас немає доступу до підвалу, не турбуйтеся. Ви, як і раніше, можете ефективно зберігати картоплю вдома, якщо будете дотримуватися цих рекомендацій і використовувати цей трюк, щоб запобігти передчасному проростанню.

Читайте також:

Закуска, якої завжди виявляється мало: рецепт лаваша з крабовими паличками та корейською морквою

Вони майже не ламаються і не морочать голову господареві: названі два найнадійніші японські автомобілі

Не повторюйте цю помилку: як правильно возити мішки з картоплею в автомобілі