Розпізнавання ранніх ознак серцевого нападу має вирішальне значення, оскільки симптоми часто можуть імітувати інші стани, що призводить до затримки діагностики та лікування. Люди повинні бути пильні та враховувати можливість серцевого нападу при появі певних симптомів, таких як:

Сильний біль у животі, печія, нудота та блювання іноді можуть вказувати на серцевий напад. Ці симптоми часто помилково приймають за інші стани, що може призвести до неправильного діагнозу та затримки лікування.

Біль у грудях, що розриває, і сильна задишка можуть нагадувати напад астми, але можуть бути симптомами серцевого нападу.

Неврологічні симптоми: запаморочення, сильний головний біль та втрата координації іноді можуть бути пов'язані з інфарктом міокарда.

Незвичайний серцевий ритм або прискорене серцебиття навіть при відсутності сильного болю також можуть сигналізувати про серцевий напад.

Запобігання серцевим нападам має важливе значення. Людям із підвищеним артеріальним тиском рекомендуються регулярні відвідування кардіолога, а також регулярні електрокардіограми (ЕКГ) кожні шість місяців. Нормалізації артеріального тиску можна досягти шляхом зміни способу життя, включаючи зміну фізичної активності, дієти та сну. За потреби ліки слід приймати послідовно.

Популярні новини зараз

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Візит до кардіолога дає можливість внести необхідні корективи в лікування та стежити за станом серцево-судинної системи. Більше того, проведення часу на свіжому повітрі та фізична активність можуть знизити ризик серцевих нападів, особливо у людей у ​​віці шістдесяти років і більше. Прогулянка хоча б по півгодини щодня може стати ефективним профілактичним заходом.

Читайте також:

У вас машина стерлася об асфальт: у мережі показали найнижчий у світі Volkswagen Beetle

Небезпека зростає: синоптик Діденко попередила українців

Журналісти засікли бізнесмена Павла Фукса у Лондоні: він навіть не зняв зі свого Range Rover харківські номери