Кава - популярний напій, який подобається багатьом, і він може надавати як позитивний, так і негативний вплив на здоров'я.

Про це пише «bonduelle»

Переваги:

Антиоксиданти: кава, особливо кава без кофеїну, містить антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами в організмі, потенційно знижуючи ризик деяких захворювань та уповільнюючи процес старіння. Так, це може розгладжувати зморшки.

Кофеїн у каві може підвищити розумову активність та покращити когнітивні функції. Він також може мати помірні антидепресивні властивості і зменшувати почуття страху і стресу.

Контроль ваги: ​​кофеїн може стимулювати обмін речовин та сприяти розщепленню жиру. Деякі люди використовують каву як напій перед тренуванням, щоб прискорити спалювання жиру під час тренування.

Популярні новини зараз

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Поліпшення кровообігу: кофеїн може покращити кровообіг у кровоносних судинах головного мозку, що призводить до покращення когнітивних функцій, концентрації та пам'яті.

Сечогінний ефект: кава без кофеїну може мати сечогінну дію, допомагаючи запобігти таким захворюванням, як жовчнокам'яна хвороба, і знизити ризик утворення каменів у нирках.

Розширення альвеол легень та бронхів під дією кофеїну може допомогти заспокоїти напади астми, покращити потік повітря та полегшити дихання.

Людям із низьким кров'яним тиском кофеїн може допомогти підняти кров'яний тиск до нормального рівня, розслаблюючи нервову систему.

Недоліки:

Надмірне вживання кави (чотири і більше чашок на день) може призвести до виведення магнію з організму, що потенційно може спричинити нервову напругу та проблеми зі сном.

Затримка рідини: кава з кофеїном може спричинити затримку рідини та утворення набряків у деяких людей.

Людям з прискореним серцебиттям або проблемами з серцем слід бути обережними з кофеїном, а деякі можуть віддати перевагу каві без кофеїну.

Високе споживання кофеїну може збільшити гіпертонію (високий кров'яний тиск), тому помірність є ключовим моментом.

Кофеїн може посилити симптоми виразкової хвороби, і людям із цим захворюванням слід обмежувати або уникати його вживання.

Вагітним жінкам зазвичай рекомендується обмежити споживання кофеїну, оскільки надмірне вживання кофеїну може вплинути на розвиток плоду. Одна чашка кави на день є загальноприйнятою нормою.

Як і в багатьох інших речах у житті, у споживанні кави ключовим моментом є помірність. Ефект від кави може змінюватись від людини до людини, і людям з особливими захворюваннями або чутливістю слід проконсультуватися з лікарем для отримання індивідуальних рекомендацій.

Читайте також:

Ви будете їх розхоплювати відразу двома вилками: рецепт ніжних і соковитих курячих котлет із сиром усередині

Їх називали "костоломня": як виглядали найперші тренажери у спортзалах. Фото

Він і болота пройде, і 50 мішків картоплі перевезе: як виглядає унікальний ЗАЗ на гусеницях