Президент Росії Володимир Путін неодноразово говорив, що питання добробуту людей – це "номер один" для держави за його керівництва. І ось стало відомо, що на росіян чекає рекордне за 11 років підвищення тарифів на газ.

Так, видання The Moscow Times з посиланням на прогноз соціально-економічного розвитку Мінекономіки РФ, повідомило, що оптові тарифи на газ для населення РФ з липня 2024 року зростуть на 11,2%, а з липня 2025 року – ще на 8,2%. .

Таким чином, за два роки газ подорожчає для російських громадян на 20%, а з початку війни - на 34%. При цьому торік тарифи індексували двічі – на 3% у липні та на 8,5% у грудні.

Передбачається, що підвищення тарифу допоможе наповнити бюджет "Газпрому", який втратив три чверті виручки на ключовому, європейському ринку за рахунок масових антиросійських санкцій, які були введені у зв'язку з вторгненням РФ в Україну.

Ще б пак, у 2022 році компанія "Газпром" продала за кордон мінімальний обсяг газу з останніх років СРСР (100 млрд кубометрів). Що ж до поточного року, то 2023-го газовий експорт із Росії до Європи впав до мінімуму з другої половини 1970-х років - 12,1 млрд кубів за перше півріччя.

За інформацією ЗМІ, перенаправлення потоків газу в Азію не дали необхідного результату, адже такі обсяги блакитного палива там не потрібні. До того ж, для Індії та Китаю діють знижки на газ.

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

У серпні 2023 року стало відомо про те, що газовий бізнес "Газпрому" взагалі став збитковим. Більше того, у вересні 2023 року з'явилася інформація про те, що "Газпром" повідомляє про банкрутство.

Нагадаємо, що "Газпром" – це особистий бізнес Путіна, а все управління компанії – близькі йому люди. Саме тому його уряд постійно підвищує тарифи на газ. Тож високою мірою щорічно зростаючі платежі — це результат цілеспрямованої політики Путіна щодо збільшення доходів "Газпрому" та його керівників. З іншого боку, така політика призводить до зубожіння росіян і згубно позначається на економіці країни загалом.

Читайте також:

lifecell попередив: з 21 вересня подорожчає один із популярних тарифів

Названо регіони, в яких будуть найвищі тарифи на воду

Багато хто не здогадувався: як самостійно змінити тариф на електроенергію

Дружина покликала на небо: не стало легендарного режисера, фільми якого запам'яталися назавжди