Дачний сезон вдався на славу – картопля вродила добре, і настав час подумати про її правильне зберігання.

Всі дачники знають, що ідеальне приміщення для зберігання картоплі – льох чи підвал. Вся справа в тому, що прохолодне і темне приміщення перешкоджає виробленню соланіну - ця речовина є токсичною для людини.

І справді, зберігати картоплю взимку потрібно за нормальної температури близько 5°С. Якщо температура буде нижче 2 градусів, картопля підмерзне і стане солодкою, а якщо температура підніметься вище 5 градусів, картопля почне проростати.

Однак перед тим, як засипати картоплю у сховищі, бажано провести дезінфекцію самого сховища та контейнерів 3% розчином мідного купоросу, просушити льох, перевірити вентиляцію.

Правильно зберігати картоплю взимку дозволяють дерев'яні ящики або засіки, які пропускають повітря. Скриньки бажано поставити на невелику підставку. При зберіганні картоплі в засіках засипайте її не вище, ніж на 1,5 метра. А щоб картопля не виросла, рекомендується покласти в ящик кілька яблук.

Але, як виявилося, навіть у міській квартирі можна правильно зберігати картоплю, якщо дотримуватись потрібної температури, вологості та освітлення.

Популярні новини зараз

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

І ще, пам'ятайте, що картопля не дуже любить, коли поряд кладуть інші овочі, але є виняток. Так, найкращою сусідкою для картоплі є буряк. Цей овоч добре вбирає вологу і не дасть картоплі загнити або прорости.

Крім того, попередити проростання картоплі допоможуть кислі яблука та лимон. Просто покладіть у ящик кілька яблук або один лимон, і на бульбах до наступного сезону не буде нових паростків. Важливо зробити невеликі проколи в лимоні, перш ніж класти його до картоплі.

Читайте також:

Смак просто дивовижний: рецепт німецького картопляного салату з ковбасками та маринованими огірками

У неї закохуються з першого шматочка: рецепт запіканки з курячого філе, овочів та картопляного пюре

Їх заберуть разом із тарілкою: рецепт швидких бутербродів із сиром, картоплею та яйцем

Витратьте 30 хвилин, а задоволення - на весь вечір: рецепт картопляної запіканки з тушонкою