Бронзовий призер чемпіонату світу з хокею, росіянин Микита Задоров, який виступає за канадський клуб НХЛ "Калгарі Флеймз", відмовився повернутися до Росії через війну, яку розв'язав Кремль в Україні.

Про це заявив 28-річний Микита Задоров в інтерв'ю YouTube-каналу "Дудь".

«Чому після початку війни не їжджу до Росії? Гидко. Я піду на Патріарших ставках у ресторани жерти, коли людей х*рачать бомбами за 1000 кілометрів від мене просто так? Якось совість не дозволяє трохи. Але це, звичайно, не єдина причина, чому я не поїхав. Може початися мобілізація, і я просто не можу вилетіти з країни. Навіщо ці ризики? Я в Америці взагалі в хокей граю. Я припускаю, що можу більше ніколи не повернутися до Росії. Хоча я хочу повернутися», - заявив російський хокеїст.

Гравець пояснив своє рішення тим, що не може залишатися в Росії, коли міста України зазнають бомбардування з боку російських військ. Також хокеїст боїться, що може потрапити під прес мобілізаційної машини РФ і вже не зможе повернутись назад до Канади. Він також згадав про великі суми грошей, які витрачаються на просування російського хокею і назвав прізвисько президента Путіна, пов'язане з хокею.

«До збірної Росії вливається дуже багато грошей, — зізнався гравець. — Там взагалі ні на чому не заощаджують. Ні на їжі, ні на проживання, ні на перельотах. Будь-яка примха, для тебе, для сім'ї. По два номери кожній родині у готелі віддавали. І за перемоги у нас платили у збірній, чого нема в інших країнах. Діти, коли виграли чемпіонат світу після невдачі на Олімпіаді в Сочі, отримали божевільні призові. Вони поїхали до Мінська, і там треба було реабілітуватись перед Михал Івановичем. Перед ким? Перед путіним. Це з "Діамантової руки". Його так називають у вузьких хокейних колах. Так ось. Вони виграли чемпіонат світу. Сашко Овечкін попросив „Мерседеси“. Їм дали по „Мерседесу“ та ще по 400 тисяч доларів. При цьому сказали, що кожен має лише два дні, щоб зняти гроші з карти. І всі поїхали до якогось лівого кремлівського банку і зняли готівку. 400 „шматків“ за перемогу над якимось 18-м складом Канади! Кожен! Доларів! Коли канадцям це розповідаєш, вони кажуть: „А нам айпадом дали“. Це не нормально".

Читайте також:

Популярні новини зараз

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Показати ще

Зеленський прокоментував слова Путіна про переговори з Україною. Що відомо

Андрій Макаревич потужно поставив на місце російського журналіста: "Я зрозуміло пояснив хто на кого напав?"

Ось це його понесло: Лавров уже заявив, що США ведуть бойові дії проти Росії