Всі квіткарі знають, що екзотична квітка орхідея боїться холоду. Ще б пак, найкраще орхідея росте при постійній температурі повітря від 17 до 25 градусів тепла.

Як доглядати орхідеї взимку.

Як показують багаторічні спостереження за орхідеями, в зимовий період комфортна температура повітря для цих рослин варіюється від +15 ° С нічний і до +23 ° С денний. Але в жодному разі не можна допускати, щоб у нічний час температура повітря опускалася нижче +15°С.

При цьому орхідея має відчувати добовий перепад температур. Так, якщо на вулиці немає сильного морозу та вітру, то в кімнаті, де знаходиться квітка, можна відкривати кватирку.

важливо!

  • Не забувайте тільки, що ця рослина боїться протягів.
  • Також орхідею не рекомендують ставити під кондиціонером.

Крім того, у багатьох оржидей у ​​грудні-лютому настає період спокою, отже, полив та підживлення потрібно скоротити в рази. А ось фаленопсис може цвісти навіть тоді, коли на вулиці холод. Єдине – взимку йому доведеться забезпечити додаткове світло.

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Якщо встановити в 30 см над фаленопсисом звичайну (60 Вт) або люмінесцентну лампу, він радуватиме квітами навіть взимку. Поливати орхідею в цей час потрібно менше, ніж улітку. Також взимку потрібно мінімізувати і кількість підживлення.

Яку найнижчу температуру витримують орхідеї

Орхідеї вимагають рівномірно теплого вмісту протягом цілого року. Літні денні температури для таких рослин повинні коливатися в межах 25-28 °С, а зимові нічні не повинні опускатися нижче 15-18 °С. Більшість рослин цієї групи добові коливання температур нічого не винні перевищувати 3-5 °З.