Економіст Володимир Дубровський прогнозує, що курс долара в Україні залишатиметься стабільним і не відчуватиме суттєвих коливань доти, доки країна продовжуватиме отримувати підтримку від західних партнерів. Він наголошує, що валютні резерви України добре управляються, і валюта постійно надходить до країни. Національний банк України активно працює над підтримкою стабільного обмінного курсу, сприятливого для економіки країни.

Про це повідомляє "finance", посилаючись на думку економіста Володимира Дубровського.

«Поки ми маємо підтримку наших партнерів, жодних великих коливань не має бути. Наші резерви під контролем, валюта надходить увесь час. Нацбанк тримає курс таким, що на сьогоднішній день буде комфортним для економіки. Не допускає великих вагань», - каже експерт.

Дубровський також припускає, що, хоча офіційний курс може поступово коригуватися, Нацбанк має достатні інструменти для запобігання різким змінам. Цей підхід спрямований на забезпечення плавного та контрольованого переходу. Він чекає лише на незначні коливання, потенційно в межах десятка копійок. Крім того, Дубровський зазначає, що темпи інфляції національної валюти сповільнюються і ситуація перебуває в межах норми.

«Плюс-мінус десяток копійок. Але сильних вагань не повинно бути. Інфляція національної валюти сповільнюється. Але Нацбанк вважає, що потенціал цього уповільнення вже вичерпується. Наразі гривня входить у нормальні межі. Причин для прискорення чи різкого уповільнення немає», - додав він.

Загалом, на думку економіста, українська гривня має залишатися відносно стабільною за підтримки Заходу та розумного управління валютними резервами з боку Національного банку.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Читайте також:

Наступного року не буде врожаю: чим може бути небезпечним звичайний зол при добривах городу

Там було 12 літаків та хвалені "Панцир": що відомо про масований удар по військовому аеродрому в Криму

Корисно і дуже апетитно: рецепт цвітної капусти з грибами та вершковим соусом