В Україні у 2024 році мають відбутися серйозні зміни щодо масової індексації пенсій, яка проходитиме за новими правилами та враховуватиме концепцію «пенсійних балів». Мета полягає в тому, щоб усунути існуючий дисбаланс у пенсійних виплатах та зрівняти пенсії осіб, які вийшли на пенсію багато років тому, із пенсіями нових пенсіонерів. Метою є підвищення середньої пенсії до рівня понад 6000 гривень.

Про це пише «obozrevatel»

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив цю зміну тим, що вводиться бальна система, щоб зробити пенсії справедливішими. В даний час розмір пенсії для фізичних осіб розраховується на основі таких факторів, як середня заробітна плата, яка може суттєво відрізнятись у різні періоди часу.

Наприклад, якщо дві людини пропрацювали на одній і тій же посаді однакову кількість років, але одна вийшла на пенсію у 2001 році, а інша — у 2022 році, то остання отримає пенсію у розмірі від 5500 до 6000 гривень, а першу — тільки отримаєте від 3600 до 3700 грн.

"Велика різниця. Ми хочемо диспропорцію прибрати. Вводимо бали, і у людей – насамперед вчителів, лікарів, у кого були стабільні середні заробітні плати, – у них зарплати зрівняються, і у людей, які раніше виходили на пенсію, пенсії підтягнуть до сучасного рівня", – сказав прем'єр.

Метою цієї реформи є усунення такої нерівності. Ввівши пенсійні бали, люди зі стабільною середньою заробітною платою, особливо у таких професіях, як педагогіка та медицина, зрівнюють свої пенсії. Тим, хто вийшов на пенсію раніше, пенсії буде підвищено до сучасного рівня.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Новий підхід забезпечить однаковий рівень пенсій всім, незалежно від року виходу пенсію. За словами Шмигаля, ця реформа спричинить те, що середня пенсія в Україні перевищить 6 тисяч гривень.

Читайте також:

Можна "потрапити" на 20 тисяч гривень штрафу через страховку. Випадок із життя

Церковне свято 21 вересня: що заборонено робити цього дня і про що говорять прикмети

Багато хто здивується: Audi вирішила змінити маркування своїх машин