До 25 квітня постачальники оприлюднять річні тарифи на газ

З 1 травня в Україні почнуть діяти нові умови купівлі газу, а також зміняться тарифи. Всіх споживачів переведуть на річні тарифи, які постачальники газу опублікують до 25 квітня. Відповідну постанову 7 квітня буде розглянуто на засіданні Національної комісії у сферах енергетики та комунальних послуг. Про це йдеться в опублікованому порядку денному засідання комісії.

Повідомляється, що прийняття проєкту постанови дозволить українцям отримувати блакитне паливо за однією і тією ж ціною протягом 12 місяців, незважаючи на коливання на ринку. Річний тариф почне діяти з 1 травня 2021 року і до кінця квітня 2022 року.

Згідно з новими правилами річні тарифи на блакитне паливо постачальники запропонують до 25 квітня. Детальніше ознайомитися з тарифами можна буде на сайті постачальника. Споживачі зможуть вибрати найвигідніший для себе тариф і укласти з постачальником контракт на рік, протягом якого платити одну і ту ж ціну за паливо незалежно від ситуації на ринку і сезонних коливань. При цьому споживач у разі необхідності має право в будь-який момент розірвати контракт і перейти на місячні тарифи.

Уточнюється, що платити споживачеві доведеться рівними частинами за весь обсяг блакитного палива, який планується використовувати за рік, або за той обсяг палива, який використовується.

До слова, в уряді вважають, що переведення побутових споживачів на річні тарифи зможуть захистити населення від стрибків цін на блакитне паливо, оскільки і взимку, і влітку вони платитимуть за одним і тим же тарифом. Але в той же час деякі експерти припускають, що річні ціни на газ у деяких постачальників можуть скласти близько 7-8 гривень за кубометр.

Раніше портал Hyser інформував, що у Міністерстві соціальної політики розповіли, як нараховуватимуть субсидії за річними тарифами на блакитне паливо.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Показати ще

Також портал Hyser писав про те, що українцям підказали, як зменшити витрату газу при готуванні їжі. Кілька простих порад, які допоможуть зменшити цифри в платіжках.

Крім того портал Hyser повідомляв, що в уряді мають намір змінити ціни на електроенергію в квітні, на скільки "поважчають" платіжки українців.