Пенсійний фонд України надав статистику своїх доходів на 2021 рік

Дані про те, скільки коштів ПФУ направляє на виплат з власних запасів, а скільки отримав з державного бюджету, опубліковані на офіційній сторінці Пенсійного фонду у соціальній мережі Facebook.

Згідно з інформацією, всього в ПФУ накопичено близько 4,66 мільярда гривень, з них власних - 2,81 мільярда, а з держбюджету надійшло тільки 1,84 мільярда гривень. Таким чином від держави надійшло менше коштів, ніж від прямих відрахувань громадян.

Проте в соціальному відомстві обіцяють ще кілька разів підвищити мінімальні пенсії (на 9,3 відсотка в сумі). Зокрема, з липня цього року, через підвищення прожиткового мінімуму, розмір найнижчої виплати зросте з 1 769 до 1 854 гривень(на 4,8 відсотка), а в грудні - на 4,3 відсотка, з 1 854 до 1 934 гривень.

Індексація пенсій. Фото: скріншот YouTube-відео.

Також, з початку квітня 2021 року, перерахують виплати для пенсіонерів, які продовжують офіційно працювати, дарма, що вже повинні вийти на заслужений відпочинок. Зміниться як розмір базової пенсії, так і доплати за трудовий стаж понад норму. Але тільки в тому випадку, якщо цей стаж більш ніж 24 місяці(норма страхового стажу для чоловіків - 35 років, для жінок - 30 років). Підвищення складе близько 2 відсотків, і стосуватиметься як основного розміру пенсії, так і додаткових виплат.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Показати ще

З липня цього року, громадяни похилого віку, які досягли віку в 75 років, зможуть отримувати щомісячну надбавку в 400 гривень, ті ж, хто досяг 80 років, отримають доплату в 500 гривень.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у Міністерстві соціальної політики України попередили, що скасують пільги на проїзд у громадському транспорті для громадян похилого віку.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, хто з пенсіонерів України зможе розраховувати на квітневу індексацію виплат.

А до цього "Hyser" розповідав про те, за якою формулою Пенсійний фонд України буде змінювати розмір пенсій для працюючих громадян.