- баклажани (600-800 г) - 4 середніх;
- біла квасоля з томатною заливкою – 1 банка (400 г);
- абхазька аджика (8–15 г) – 1 ч. л. - 1 ст. л.;
- рослинна олія;
- топлене або вершкове масло - 40 г;
- насіння зіри – 1 ч. л.;
- сіль за смаком;
- свіжомелений чорний перець за смаком.
важливо!
- За цим рецептом можна приготувати кабачки або солодкі перці. А можна зробити асорті відразу з трьох видів овочів, приготувавши рагу з баклажанами та квасолею та додавши до нього болгарський перець із кабачками.
Наріжте баклажани зручними для їжі шматочками, полийте олією і посоліть, перемішайте руками. Обсмажте баклажани на сковороді або запікайте в духовці при 200 ° С до рум'яної скоринки та повної готовності.
Змішайте гарячі баклажани та квасолю разом з томатною заливкою. Заправте аджикою на свій смак.
У каструльці або маленькій сковороді трохи нагрійте топлене/вершкове масло|мастило|, всипте зіру. Продовжуйте нагрівати на невеликому вогні до появи запаху зіри, 1,5-2 хв.
Полийте баклажани з квасолею гарячою олією із зірою, додайте сіль і перець, перемішайте і дайте настоятися 10-15 хв.
Рагу з баклажанами і квасолею можна подавати як самостійну страву або гарнір, наприклад до м'яса.
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
А ще з ним можна приготувати вишукану закуску - покладіть рагу на хрумкі тости і зверху потрібно присипати розкришеним молодим сиром - фетою, малосоленою бринзою або сиром із блакитною пліснявою.
Читайте також:
Кулінарний шедевр: рецепт рагу з молодої картоплі, кабачків та курячої печінки
Вас обожнюватимуть за цю страву: рецепт рагу з молодих кабачків та курячих сердець
Тепер ви їх робитимете тільки так: рецепт аргентинських маринованих баклажанів
Ніжніше ви не куштували: рецепт фаршированих баклажанів з сиром та сиром