Яйця по-шотландськи - традиційна страва британської кухні, яка є вареними яйцями у фарші та панірувальних сухарях. Вважається, що ця закуска вперше була приготовлена та подана на сніданок у Лондоні у 1738 році. У ті часи яйця шотландською рекомендувалося подавати гарячими під соусом, проте згодом ця страва перетворилася на холодну закуску для пікніка.
складові
Свинячий фарш400 г
Курячі яйця6 шт.
Пшеничне борошно1 ст. л.
Панировочные сухари2 ст. л.
Соняшникова олія100 мл
Розчин 1/4 год. л.
Перець чилі1/2 ч. л.
Мускатний горіх1/2 ч. л.
мелений коріандр1/2 ч. л
4 яйця відваріть некруто. Для цього опустіть їх у киплячу воду та варіть протягом 2 хвилин.
Готові яйця залийте холодною водою та залиште на 10 хвилин. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи.
У фарш додайте 1 сире яйце, сіль, перець чилі, мускатний горіх та коріандр. Ретельно перемішайте.
У плоску тарілку насипте трохи борошна. Обвалюйте в ній очищені яйця.
Вологими руками сформуйте з фаршу коржі товщиною приблизно 1 см, діаметром – 8-9 см. У центр кожного коржика покладіть варене яйце. Сформуйте кульки так, щоб фарш повністю покривав яйце.
У глибокій мисці збийте яйце. У плоску тарілку насипте панірувальні сухарі. Зануріть кульки в яєчну суміш, а потім обваляйте в сухарях.
Готові кульки обсмажте у великій кількості олії до золотистої скоринки.
Потім відправте їх у попередньо розігріту до 180 ° С духовку на 15 хвилин.
Читайте також:
Ой, не хвилюйте мій апетит: рецепт пишних курячих котлет по-єврейськи
Як заморозити помідори на зиму, щоб вони були прямі як з грядки
Популярні новини зараз
Показати ще