Гастрономія Аргентини відрізняється від інших латиноамериканських країн, оскільки вона має європейські впливи, особливо іспанської кухні. Смачні, гостренькі, з часником та червоним перчиком – мариновані баклажани по-аргентинськи сподобаються всій вашій родині.

Отже, щоб приготувати баклажани за аргентинським рецептом, потрібні такі продукти:

  • баклажани – 2 шт. середніх;
  • сіль велика;
  • оцет білий (винний) – 1 ст.;
  • вода - 1/2 ст.л.;
  • олія оливкова – 1/4 ст.;
  • олія рослинна або ріпакова – 1/4 склянки;
  • сушена петрушка - 1 ч. Л.;
  • орегано сушений - 1 ч. л.;
  • часник товчений - 2 зубчики;
  • перець червоний мелений – до смаку;
  • сіль за смаком.

Отже, насамперед потрібно підготувати баклажани для маринування. Для цього обрізаємо хвостики у баклажанів і розрізаємо їх навпіл уздовж, а потім кладемо половинку плоскою стороною вниз і нарізаємо скибочками від 1/4 до 1/2 дюйма (2,54 см).

Також баклажани можна нарізати кружальцями.

Викладаємо скибочки, шар за шаром, у жаровню. Посипаємо кожен шар великою сіллю та дайте постояти близько години. (Сіль витягує гіркоту та вологу з баклажану.) Злийте воду та промийте баклажани.

Укладаємо баклажани в каструлю, додаємо оцет, воду і доведемо до кипіння. Далі вогонь слід зменшити і бланшувати баклажани, доки вони не стануть м'якшими, але збережуть пружність. Потрібно приблизно 10-15 хвилин, залежно від товщини скибочок.

Популярні новини зараз

Штраф скасують: ТОП-5 ситуацій, коли водії не винні, навіть якщо порушили ПДР

Маршрутки без готівки»: у Києві хочуть запустити оплату карткою, але є важливе "але", яке все псує

З 1 жовтня банки "розкриють усі таємниці": українців із картами попередили, що зміниться

В Україні з 1 жовтня соцдопомогу отримають навіть ті пенсіонери, хто ніколи не працював: кому пощастить

Показати ще

Тим часом змішайте решту інгредієнтів у мисці. Коли баклажани зваряться, злийте половину суміші оцту та води і покладіть решту разом із баклажанами в миску з масляною сумішшю. Добре перемішайте. Поставте в холодильник після повного остигання.

Їжте протягом тижня. Ця страва не рекомендується до консервування.

Читайте також:

Ніжніше ви не куштували: рецепт фаршированих баклажанів з сиром та сиром

Спробувавши один раз, ви готуватимете це постійно: рецепт салату з баклажанів з грибами на зиму

Справжня насолода на зиму: рецепт маринованих баклажанів з хріном та імбиром

Тільки відвернулися, а його вже немає: рецепт пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями