Китайські пальмені, а їх нараховуються десятки, якщо не сотні різновидності, страва дуже давня. При цьому дуже поширені пільмені цзяоцзи - вони легко впізнаються по особливій кутій формі виробів, проходь на довгастий півмісяць.

складові

Борошно пшеничне300 гр. Рослинна олія20 гр. Гаряча вода75 мл. Сік шпинату75 мл. Соль 1 ч.л. Куряче філе250 гр. Соєвий сир "Тофу" 130 гр. Зелена цибуля50 гр. Цибуля ріпчаста50 гр. Перець чилі0.5 шт. Часник1 ст.л. Крохмаль1 ст.л. Устричний соус1 ст. Кунжутна олія1 ст.л. Перець чорний мелений на смак

Насамперед для китайських пельменів готуємо заварне тісто. Для тесту потрібне звичайне м'яке пшеничне борошно високої якості - його потрібно просіяти у велику миску.

Усього, потрібно буде приготувати два види тесту.

Біле заварне тісто:

  • в борошно, що просіює (150 гр.), додаємо 75 мл. гарячої води, 1/2 ч.л. солі, 10-11 г рослинної олії і все це ретельно замішуємо. Спочатку замішуємо ложкою, оскільки вода гаряча в тісті, а потім руками. Повинно вийде досить м'яке, проте щільне тісто.

Зелене заварне тісто:

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще
  • Друге тісто, зелене, готується за тією самою процедурою. На початку, просіємо борошно (150 г), 75 мл. соку шпинату, ½ ч.л. солі, і 10-11 г олії. Таке тісто відрізнятиметься трохи від білого, але має бути м'яким.

Для начинки в окремій чаші змішуємо перемелене м'ясо і сир тофу. Сир тофу перед цим необхідно добре віджати руками, щоб зайва волога не потрапила до нас у начинку для китайських пельменів.

Також нарізаємо зелену цибулю і відправляємо в миску до м'яса. Додаємо подрібнену цибулю, половину перцю чилі, крохмаль і подрібнений часник. Все це ретельно перемішуємо.

Також, до нашої начинки ми додаємо кунжутну олію, устричний соус, сіль і перець за смаком. Ретельно замішуємо все руками або ложкою, щоб вийшла однорідна маса.

Далі, ми робимо дві "ковбаски" із 2 видів тесту. Але зелене тісто зі шпинатом потрібно буде розкачувати. Після того, як ми розкатали його, ми вкладаємо біле усередину, і зліплюємо зелене тісто.

Розрізаємо нашу "ковбаску" на рівні частини.

Розкочуємо кожен відрізаний шматочок тіста, розкочуємо качалкою, вкладаємо усередину начинку з курячого м'яса, тофу, цибулі і т.д., і зліплюємо із загинами наші китайські пельмені.

Відварюємо наші китайські пельмені у воді, за прикладом стандартних пельменів, або ж готуємо їх на водяній бані. Другий варіант навіть більше підходить для таких пельменів, але ви робіть на ваш смак.

Найпоширеніший соус для китайських пельменів – суміш соєвого соусу з рисовим оцтом, імбиром та часником. З ним цзяоцзи просто чудові.

Читайте також:

Справжня чоловіча страва, яку полюблять усі: рецепт запіканки з пельменів із сиром та цибулею

На тарілку міститься лише три штуки: рецепт великих пельменів по-єврейськи

Корисно, соковито та апетитно: рецепт пельменів з кабачками, які допомагають схуднути

Насолода вам забезпечена: рецепт незвичайних в'єтнамських пельменів з м'ясом та яйцем