Тістечка з картопляного дріжджового тіста - це традиційна страва, яка користується великою популярністю в Україні. Вони виходять пишними та ароматними, а начинку можна використовувати будь-яку, на ваш смак.
Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом пиріжків із картопляного дріжджового тіста читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом пиріжків із картопляного дріжджового тіста нам знадобиться:
- 1 кг картоплі
- 300 г борошна
- 1 ч. л. рік
- 10 г сухих дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- 1 яйце
- 1 ст. л. рослинної олії
- 200 г філе морської риби
- 1 пучок морської капусти (готовий салат)
Спосіб приготування страви за рецептом пиріжків із картопляного дріжджового тіста:
- Картопля для пиріжків із картопляного дріжджового тіста відварити в мундирі до готовності, остудити, очистити і пропустити через м'ясорубку.
- У мисці для пиріжків із картопляного дріжджового тіста змішати картопляне пюре, борошно, сіль та дріжджі, попередньо розчинені у теплій воді з цукром.
- Додати яйце і олію, замісити м'яке тісто для пиріжків з картопляного дріжджового тіста, що не липне до рук.
- Накрити тісто для пиріжків із картопляного дріжджового тіста рушником і залишити у теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло.
- Для начинки філе морської риби посолити, приправити за смаком, обваляти в борошні і обсмажити на олії до готовності.
- Остиглу рибу нарізати кубиками і змішати з морською капустою.
- Тісто, що підійшло, обім'яти, розділити на шматочки і розкотити в коржики.
- На кожен коржик викласти начинку і сформувати пиріжок.
- Пиріжки з картопляного дріжджового тіста викласти на змащене рослинною олією деко, дати трошки підійти (15 хвилин), намастити збитим яйцем і випікати в духовці при температурі 220 градусів близько 25 хвилин. Можна посипати кунжутом.
Читайте також:
Такі раніше видавалися у кожній шкільній їдальні: рецепт ватрушок із сиром "З дитинства"
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Тільки відвернулися, а його вже немає: рецепт пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями
Взимку ви відкриватимете банку за банкою: рецепт пряного соусу з помідорів та слив з часником