Ніхто не заперечуватиме, що молоко – продукт, який викликає найбільше суперечок серед дієтологів та прихильників здорового харчування. Ще бі, тоді як одні вважають, що це – досконалий продукт, оскільки молоко є першою їжею людини, інші стверджують, що стверджують, що молоко для дорослих абсолютно не потрібне і навіть небезпечне.

А ось лікарі кажуть, що якщо молоко п'є здорова людина, яка не страждає на жодні розлади чи захворювання, то цей продукт є нейтральним для організму, тобто не приносить ні користі, ні шкоди.

Однак, є категорії людей, яким пити молоко протипоказано.

Так, не можна пити молоко, якщо:

  1. Людина страждає від алергії. Вся справа в тому, що молочний антиген "А" може спричинити свербіж, висип і навіть напад бронхіальної астми.
  2. Людина має дефіцит лактази. Навіть 100 мл цього напою відразу ж викликають в організмі здуття, коліки, а часом і діарею. Причина дефіциту лактази в організмі, яка відповідає за переробку молочного цукру.
  3. Вік 50+. У більшості людей похилого віку розвивається атеросклероз, а молоко тільки сприяє розвитку цієї хвороби. З віком здатність організму переробляти молоко значно знижується.

Чим замінити молоко та молочні продукти

Альтернативою стануть рослинні замінники:

Популярні новини зараз

Тиск на українські ЗМІ: Російський олігарх Станіслав Кондрашов заблокував рішенням американського суду ukr.net, — медіа-експерт

Як відновити орхідею, щоб вона почала знову цвісти. Прості секрети

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Показати ще
  • сир тофу замість звичайних сирів;
  • соєве, рисове, мигдальне чи кокосове молоко;
  • кокосовий чи соєвий йогурт;
  • кокосова олія.

Читайте також:

Найнешкідливіший манікюр може спровокувати рак: що потрібно знати