Гарбуз – король осіннього врожаю. Але цей овоч не просто гарний, він надзвичайно корисний для організму людини.
Докладніше про це інформує сайт korisno.24tv.ua.
Вчені заявляють, що гарбуз має таку ж велику кількість бета-каротину, як і морква. А бета-кератин підтримує на належному рівні зір і є природним антиоксидантом.
Гарбуз перешкоджає перетворенню здорових клітин на злоякісні. А ще він один із лідерів за кількістю заліза серед овочів. Серед іншого, у гарбузі багато солей міді та фосфору, що позитивно впливає на кровоносну систему. Саме тому майже будь-яка страва з гарбуза є відмінним засобом попередження залізодефіцитної анемії.
Також гарбуз містить пектинові речовини, які покращують функції шлунково-кишкового тракту. А ще гарбуз сприяє виведенню холестерину з організму та покращує водно-сольовий обмін.
Ще в гарбузі дуже корисне насіння, яке містить цинк і кукурбітацин, що корисно для чоловіків і важливо для підлітків, у яких відбувається процес статевого дозрівання. Насіння теж є чудовим протиглистовим засобом, який навіть заведено давати маленьким дітям.
Скільки реально коштує місяць життя Наталії Могилевської: цифри, які шокують
Том Круз сказав "ні" Трампу: тепер голлівудська зірка пропустить вручення престижної премії
Рецепт салату "Генеральськи" на зиму: ідеальна консервація - огірки та помідори в одній банці
ОлександрЛукашенко відмовився бути президентом Білорусі… і сина Колю не поставлять в чергу спадкоємців
З гарбуза можна готувати абсолютно різні страви - і крем-суп (що ідеально для підгодовування малюків), і пиріг, і запіканки, і пудинги, і варення, і оладки. А ще гарбуз маринують.
Читайте також:
Прості хитрощі: як відрізнити натуральний мед від підробки
Чому потрібно пити каву, поставивши поруч склянку з водою
Можна загробити кота чи собаку: які овочі заборонено давати домашнім улюбленцям