Гарбуз – король осіннього врожаю. Але цей овоч не просто гарний, він надзвичайно корисний для організму людини.
Докладніше про це інформує сайт korisno.24tv.ua.
Вчені заявляють, що гарбуз має таку ж велику кількість бета-каротину, як і морква. А бета-кератин підтримує на належному рівні зір і є природним антиоксидантом.
Гарбуз перешкоджає перетворенню здорових клітин на злоякісні. А ще він один із лідерів за кількістю заліза серед овочів. Серед іншого, у гарбузі багато солей міді та фосфору, що позитивно впливає на кровоносну систему. Саме тому майже будь-яка страва з гарбуза є відмінним засобом попередження залізодефіцитної анемії.
Також гарбуз містить пектинові речовини, які покращують функції шлунково-кишкового тракту. А ще гарбуз сприяє виведенню холестерину з організму та покращує водно-сольовий обмін.
Ще в гарбузі дуже корисне насіння, яке містить цинк і кукурбітацин, що корисно для чоловіків і важливо для підлітків, у яких відбувається процес статевого дозрівання. Насіння теж є чудовим протиглистовим засобом, який навіть заведено давати маленьким дітям.
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
З гарбуза можна готувати абсолютно різні страви - і крем-суп (що ідеально для підгодовування малюків), і пиріг, і запіканки, і пудинги, і варення, і оладки. А ще гарбуз маринують.
Читайте також:
Прості хитрощі: як відрізнити натуральний мед від підробки
Чому потрібно пити каву, поставивши поруч склянку з водою
Можна загробити кота чи собаку: які овочі заборонено давати домашнім улюбленцям